Силен интерес към новата вариантна ваксина срещу COVID-19 отчитат от

...
Силен интерес към новата вариантна ваксина срещу COVID-19 отчитат от
Коментари Харесай

Силен интерес към новата вариантна ваксина срещу COVID-19 отчитат в Силистра

Силен интерес към новата вариантна ваксина против COVID-19 регистрират от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Силистра.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 1202
За Българска телеграфна агенция шефът на инспекцията доктор Теодора Начева сподели, че през имунизационния кабинет през вчерашния ден са минали 114 души, което е довело до скупчване и замяна на реплики сред чакащите.

„ Бяхме готови, че ще има нараснал интерес, само че подобен напор не сме очаквали. Ще се наложи да променим графика на имунизационния кабинет, тъй като един ден в седмицата не е задоволителен. Има деклариран интерес и от цели обществени заведения, които желаят имунизация на място. Ще се погрижим да удовлетворим желанията на всички “, сподели Начева.

Според нея на този стадий доста малко от общопрактикуващите лекари са взели от имунизацията и я слагат на своите пациенти. По тази причина тя моли към тях да са по дейни в имунизацията против вируса.

Засиленият интерес към имунизациите идва в миг, в който област Силистра е на челно място по заболеваемост с над 70 инфектирани на 100 000 души. Според Начева към този момент няма заплаха от напън върху болничната система, само че към този момент има карантинирани паралелки в няколко учебни заведения в района.

Вариантната ваксина е целесъобразна за хора над 60 години, с хронични болести или нарушен имунитет, бременни дами и медицински личен състав. От нея може да получи и всеки, изявил предпочитание за имунизация, който не попада в посочените групи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР