Силен гръм е чул един от първите очевидци на катастрофата

...
Силен гръм е чул един от първите очевидци на катастрофата
Коментари Харесай

Силен гръм и крясъци е чул един от първите очевидци на катастрофата

Силен гръм е чул един от първите очевидци на злополуката на Автомагистрала Струма, при която починаха 46 души. Илия Николов е подал и сигнал до 112.

Той е работил на обект на 500 метра от мястото на случая. Заедно с сътрудниците си укрепва свлачище наоколо до пътя. В злощастната вечер той е спал в каравана на обекта.

" Чувам един гръм, само че не можах да схвана какво беше. Слязохме с сътрудника надолу към Кулата и гледаме, че нещо в мантинелата гори. Гореше обаче леко, след това виждаме по какъв начин последователно се усилва откъм гърба ", споделя Илия.

" Приближихме се и искахме да помогнем, само че нямаше по какъв начин. Чуваха се викове. Вече беше доста горещо, не можехме да се приближим до рейса ", продължава Илия.

По думите му към този момент е имало хора, които са излезли от рейса в лявото платно на пътя.

" Говореха на някакъв чужд език, не разбрах какви са ", споделя Илия.

Веднага откакто схващат, че е аварирал рейс, неговият сътрудник подава сигнал на 112. Той пък взел прожектор и почнал да алармира пи отклонява преминаващите коли. Много водачи са спирали и също са се впускали да оказват помощ на оживелите.

" След 17-18 минути пристигна полицията. Като пристигна, ние си тръгнахме нагоре ", споделя Илия.

" Като отиваме надолу, виждаме части гума, които горяха ", добавя служащият.

Според него е миришело на изгоряло, само че не е усетил аромат на гориво. Дали мантинелата е била запречила задната врата на рейса, той не може да си спомни, а и отбелязва, че е било доста мрачно и всичко се е случило доста бързо.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР