Силен горски пожар се разрази в района на Неа Макри

...
Силен горски пожар се разрази в района на Неа Макри
Коментари Харесай

Над 100 пожарникари и доброволци гасят пожар в околностите на Атина

Силен горски пожар се развихри в региона на Неа Макри в покрайнините на Атина . Според управляващите става дума за тенденциозен палеж, заяви РИА Новости.

Миналата година в същия регион избухна огън в град Мати, при който починаха 100 души . Причина за миналогодишния пожар бе горене на отпадък по време на щурмов вятър.

Пожарът в Неа Макри стартира в 2.17 през нощта . За потушаването му бяха изпратени 98 пожарни, 35 машини, отряд огнеборци и доброволци, осведоми пожарната работа.

На разсъмване за потушаването на огъня се включи и авиацията - три пожарни самолета, два вертолета и вертолет за съгласуване на дейностите .

Пожарът стартира близо до известния манастир на Свети Ефрем. Няма заплаха за домовете, само че някои поданици са евакуирани.

Това е седмият пожар в региона за последните девет дни .

Съобщава се, че има две огнища на разстояние 500 м едно от друго.

" Прилича на запален от човешка ръка . Ако има признаци на подпалване и локалните поданици се жалват за подозрителни дейности на някои хора ", съобщи пред Атинската организация АМНА губернаторът на Атика Йоргос Патулис. По думите му, департаментът за следствие на пожарите би трябвало да откри аргументите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР