Силен горски пожар бушува в района на град Пеания в

...
Силен горски пожар бушува в района на град Пеания в
Коментари Харесай

Нов пожар избухна в околностите на Атина

Силен горски пожар бушува в региона на град Пеания в подножието на планината Имитос в покрайнините на Атина, заяви РИА Новости и в. “Катимерини ”. Полицията незабавно изтегля хората, оповестиха от Генералния секретариат на гражданска отбрана.

От събота в Гърция важи код алено за заплаха от пожари заради 40-градусовата горещина и мощни ветрове. Въпреки всички превантивни ограничения, 59 горски пожара са зародили в събота и 63 в неделя.

“Днес в 03:18 в Пеания в Атика, в подножието на Имитос, избухна горски пожар. Веднага на местопроизшествието бяха изпратени засилени противопожарни сили (133 пожарникари, 42 транспортни средства) ”, се споделя в известието.

Освен това на помощ се изпращат всички сили за гражданска отбрана, резервоари за вода от столичния район Атика, както и от прилежащите региони на Пелопонес и Централна Гърция.

Полицията е изпратена неотложно за евакуация на жилищни региони и за подкрепяне на жителите, с цел да се предотвратят произшествия.

На мястото е генералният секретар на гражданската отбрана Никос Хардалиас, се споделя още в известието.

В зори всички налични средства за гасене по въздух ще бъдат изпратени за битката с огъня, оповестиха от службата за гражданска отбрана.

През юли 2018 година в пожар в град Мати покрай Атина бяха убити над 100 души. Градът изгоря след час и половина. Партията Нова народна власт, която беше в съпротива по това време, остро подлага на критика управляващите, че не са организирали своевременната евакуация на популацията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР