Силен човек от ГЕРБ призна, че ще подадат сигнали в

...
Силен човек от ГЕРБ призна, че ще подадат сигнали в
Коментари Харесай

Делян Добрев, ГЕРБ: Пускаме сигнал в МВР, ГДБОП и ДАНС за далавера при покупката на газ

Силен човек от ГЕРБ призна, че ще подадат сигнали в три институции за нещо неправилно, което се е случило. 

" Нашата информация е, че " Булгаргаз " купува от този медиатор на 102 евро и една част от него му го продаваме назад за 82 евро. Ще пуснем сигнал в Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и ДАНС по отношение на тази спекулация. Надявам се краткотрайната парламентарна комисия да откри за какво ние към този момент в продължение на месец купуваме още веднъж съветски газ, единствено че над 30 % по-скъп, което коства на българския консуматор над 100 милиона лв. ", разяснява в " Денят стартира " по БНТ Делян Добрев от ГЕРБ.

Той изрази вяра да не се засекрети комисията, защото в случай че това стане обществото няма да разбере безобразията, които са направени през последните месеци.

" Ако е правилно за сделката за полутечен газ със Съединени американски щати би трябвало да стане ясно каква цена е контрактувана и от кое място ще се вкара този газ. За май и юни нямаме цена, само че се споделя какво да чакаме през юли. Манипулация е, тъй като се съпоставят цени от предишното с цени на предишното ", добави Делян Добрев.

Той попита кои са медиаторите и по какъв начин са определени и за какво въобще е трябвало да бъдат вкарани.

" Поляците започнаха да купуват по-евтин газ, единствено че от Германия, където цената по съветския контракт е по-ниска. Руската цена за Гърция е по-висока, след това гърците си поставят надценка. Ако ние участвахме в ръководството, още февруари щяхме да преговаряме за различни доставки ", добави Делян Добрев.

Според него има Закон за спор на ползи, който очевидно никой не съблюдава. Делян Добрев разяснява и воденето на арбитражно дело от страна на България против Русия и " Газпром ". " Не би трябвало да навлизаме в този търговски спор, тъй като това би навредило на ползите на България ", съобщи Делян Добрев, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР