Силен човек от ГЕРБ привлече вниманието върху себе си с

...
Силен човек от ГЕРБ привлече вниманието върху себе си с
Коментари Харесай

Сачева: Ако кризите продължат, държавата няма да се развива

Силен човек от ГЕРБ притегли вниманието върху себе си с това, което сподели.

" Не сме предпоставили сходно решение, че безусловно ще внесем експертен кабинет. Посланията към нашите гласоподаватели са, че ние сме подготвени още веднъж да поставим всички старания България да има постоянно държавно управление, с цел да може да се върне на пътя на стабилността и да си сътвори вероятност за развиване ".   

Това съобщи пред БНР Деница Сачева от коалиция " ГЕРБ-СДС ".

" Ако продължаваме в тази серпантина от рецесии и непрекъсната политическа неустойчивост, страната няма по какъв начин да има вероятност за развиване. Основните задължения, които ние поемаме, са тези, които сме показали и в миналата си предизборна стратегия, тъй като въпреки че антикризисните ни ограничения в забележителна степен съумяха да бъдат изпълнени в границите на последното Народно заседание, изключително тези в енергетиката, дълготрайните политики са в застой, тъй като страната няма постоянно държавно управление и има поредност от рецесии ", изясни тя, написа novini.bg.

Според нея усещането на хората е за политическа неустойчивост, безпорядък и слаба страна. 

" Крайно време е да сложим завършек на всички тези спекулации с игри на думи, а да забележим кой в действителност е подготвен да поеме отговорност, тъй като рецензиите и представянето на розови хрумвания евентуално звучат привлекателно, само че в последна сметка политиката е да поемеш отговорност, да носиш тази отговорност и да си подготвен да платиш висока цена за избора, който си направил ", разяснява Сачева.

Според нея обаче е твърде рано да се приказва за обединения и партньорства за бъдещо ръководство. Тези партньорства се дефинират в забележителна степен от вота на българските гласоподаватели, счита тя и напомни, че до момента гласоподавателите са споделили, че ръководство без ГЕРБ в България сега не може да има. Очевидно всички по-важни решения бяха взети точно с гласовете на ГЕРБ-СДС, уточни тя.

" Ние няма по какъв начин да твърдим, че желаеме държавно управление в партньорство с хора, които в действителност желаят явно в неустойчивост и желаят да хвърлят страната непрестанно от избори в избори. Отново сме на път да дадем над 80 млн. лева за поредбте избори в страната и явно това по никакъв метод не тормози сътрудниците от Политическа партия, които другояче са доста загрижени да не се харчат публичните пари за неща, които биха могли да бъдат вложени в други планове ", разяснява Сачева и изброи какви рецензии имат към Политическа партия - инфлацията, еврозоната, неустойчивостта в страната и позицията ни към войната в Украйна.

По думите й е извънредно време да стане ясно които са огромните общи цели за България. За ГЕРБ-СДС това са стабилността и интернационалния престиж на страната, ускорени стъпки към еврозоната и Шенген, както и сформиране на постоянно държавно управление.

По думите й основен приоритет остава и правосъдната промяна, " за която всички приказват, само че в последна сметка никой не желае да каже какви тъкмо контури на правосъдната промяна оферират ". Сачева посочи още, че законопроектите на тази тематика непрестанно търпят усъвършенствания и промени: 

" Това потвърждава и нашите рецензии през цялото време, че се вършат неща на парче, неща, които обслужват съответни политически или олигархични ползи, а в действителност не се гледа изцяло върху системата и процесите, които би трябвало да бъдат изменени ".

Очакваме да забележим какви промени ще бъдат препоръчани, уточни тя и добави: " Самият Крум Зарков и неговият заместител споделиха, че сега вършат редакции на законопроекта, който внесоха, с което се потвърди и нашата теза, че има потребност от усъвършенстване в текстовете. Имаме подготвеност да подкрепим текстове, които са свързани с увеличение на контрола на главия прокурор и това наше решение не може да търпи никаква проверка ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР