Силата на водата е нов проект на Бургас по ОП

...
Силата на водата е нов проект на Бургас по ОП
Коментари Харесай

Бургас готви нова туристическа атракция с проекта Силата на водата

" Силата на водата " е нов план на Бургас по Оперативна програма " Региони в напредък 2014-2020 ". Има сериозен късмет неговото осъществяване да стартира през последваща 2020 година С този план се кандидатства за европейски средства, оповестяват от пресцентъра на локалната община.

Концепцията е забавна с това, че сплотява другите хрумвания в общ план, отдаден на водата - огромното благосъстояние на град Бургас, ситуиран сред морето и три езера, блажен също по този начин със лични минерални извори. Всички обекти, включени в плана, имат туристическа стойност. Дори външното възобновяване на църковната фасада е обвързано с названието " Силата на водата ". Храмът е сакралното място, където съгласно българската християнска традиция децата получават своето кръщение. А то се прави с вода. Но църквата " Св. св. Кирил и Методий " е и една от най-разпознаваемите ни здания и част от каталога " Сто национални туристически обекта ".

Идеята за този план се роди предходната година, когато Община Бургас имаше опцията да поддържа връзка с водещи морски експерти от целия свят. Градът ни към този момент е доста по-разпознаваем в техните среди, откакто беше хазаин на Европейския морски ден. През актуалната 2019 година хазаин на този максимален конгрес на хората от морския бизнес е Лисабон, приел щафетата от Бургас.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР