Силата на себевладението и колко важно е да бъдем широко

...
Силата на себевладението и колко важно е да бъдем широко
Коментари Харесай

Себевладението като досег с Божия промисъл

Силата на себевладението и какъв брой значимо е да бъдем необятно скроени и великодушни, изключително към най-ближните си – това избрапастор Живко Тончев за тематика в рубриката „ Думи на вяра “ в ефира на Дарик Югоизток. От студиото в Бургас проповедникът подсети за една фигура отживота на Иисус Христос, която постоянно остава на назад във времето – Йосиф, брачен партньор на Дева Мария и мъжът, отгледал Божия Син.

„ Йосиф демонстрира милосърдие и е един необятно скроен човек. Той ни впечатлява с това, че може да се владее. В Библията е казано, че въздържанието е плод на Божия дух “, разяснява свещеник Живко Тончев. Той загатна първата глава на Евангелието на Матей. Въпреки че Богородица към този момент носи в утробата си Младенеца, обратно на тогавашните порядки, Йосиф освен не се отхвърля от брачната половинка си, а се грижи за нея и не я „ познава, докле тя роди своя първороден Син “.

Поуката е да се да се държим великодушно към хората към нас и да демонстрираме благосклонност, посочи визията си проповедникът. „ Йосиф е трудолюбив човек и грижлив татко. Библията ни предизвиква и насочва посланието: в случай че някой не се грижи за околните си, той все едно се е отрекъл от вярата. Това е нашият дълг и апел ­– да намерим време за децата си и за възрастните си родители “, сподели свещеник Живко Тончев.

„ Йосиф е бил духовно сензитивен за Божия глас “, заключи проповедникът. Тойпризова хората да бъдат бдителни за подтика свише в сърцата си и да си оказват помощ едни други. „ Йосиф живя елементарен живот, само че с невероятна задача. Дай Боже всички да родим Господа в душите си и да го използван в живота си “, сподели за край Божият чиновник.

Автор на публикацията: Никола Попов

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР