Силата на растенията като лечебно средство е позната на хората

...
Силата на растенията като лечебно средство е позната на хората
Коментари Харесай

Пет рецепти с билки, полезни за дома и здравето

Силата на растенията като лечебно средство е позната на хората от хилядолетия. Запитвали ли сте се обаче защо още могат да са потребни билките? Предлагаме ви 5 хитрини, с които можете да замените препаратите на химическа основа за разчистване с натурални артикули от природата: 

1. Омекотител за тъкани 

Най-доброто решение за пухкави облекла е домакински омекотител. Бавно и деликатно смесете 200 мл бял оцет, 250 г сода бикарбонат, 0,5 л вода и 10 капки етерично масло от мушкато или лавандула. Препоръчваме ви да забъркате сместа в купа над мивката, тъй като може да " избухне " като шампанско. Изсипете готовата примес в бутилка. Преди да пуснете пералнята, налейте малко количество от отварата в отделението за омекотителя. 

2. За премахване на петна 

Евкалиптовото етерично масло е царят в отстраняването на петна от лой и пот. Навлажнете чиста забрадка с него и обработвайте петното, като търкате от края към центъра. После изперете дрехата. 

3. Почистващо средство за бели повърхности 

Смесете в бутилка с разпръсквач 2 с. л. препарат за чинии, който не съдържа фосфати, 1 с. л. царевично брашно, 0,25 л вода, 0,25 л бял оцет, няколко капки етерично масло от евкалипт или чаено дърво. Разтръскайте сместа и нанесете върху нечистата повърхнина на хладилника или пералнята по този начин, че да се образува тъничък слой; след това почистете с мек парцал. Старите уреди ще заблестят като нови!

4. Паста за лекуване на петна по кожата

Решението е женско биле (сладък корен). Залейте с 60 мл гореща вода 1 с. л. надробен сладостен корен. Захлупете с капаче и след 15 минути прецедете отварата. Добавете стрита на прахуляк 1 таблетка витамин С (1000 мг), 1 с. л. настъргана белена ябълка, 5 капки лимоново масло и оризово брашно. Нанесете кашата върху пигментните петна, а когато изсъхне, измийте. Повтаряйте процедурата всекидневно в продължение на две седмици. Съхранявайте в хладилника. 

5. Балсам за коса 

Коприва, репей, полски хвощ – това са съставките на неповторимия билков еликсир. Смесете по 1 с. л. от тях, прибавете 10 капки масло от сандалово дърво, 5 капки масло от салвия скларея. Залейте всичко с две чаши гореща вода, покрийте и оставете да престои. Прецедете и смесете с 3/4 чаша ябълков оцет. Плакнете с тази течност косата си след къпане. 

Източник: lekuva.net
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР