Силата на НАТО е в това, че независимо от нашите

...
Силата на НАТО е в това, че независимо от нашите
Коментари Харесай

Заедно сме по-силни, обясни на съвместно учение с НАТО, генерал-лейтенант Тодоров

" Силата на НАТО е в това, че без значение от нашите разлики, постоянно може да се обединим в името на една съществена цел - да се защитим и да осигурим сигурността на жителите . Единни, ние представляваме половината от международната и икономическа мощност и сме по мощни и по-сигурни ", разяснява командващият на Съюзното взаимно командване на силите на НАТО адмирал Джеймс Фого по време на провеждащото се в България интернационално обучение Naples Blueprint .

Учението Naples Blueprint е планувано и се управлява от Съюзното взаимно командване на силите на НАТО и се организира на територията на България и Румъния в интервала 21-24 октомври.
 НАТО и Военновъздушни сили упражняват Противовъздушна отбрана и радиоелектронна война над България
НАТО и Военновъздушни сили упражняват Противовъздушна отбрана и радиоелектронна война над България

Учението включва и Су-25 за заличаване на земно основани Противовъздушна отбрана

В него вземат участие висши генерали и офицери от командните структури на НАТО в Европа на оперативно и тактическо равнище, командването и офицери от Съвместното командване на силите в България и Съвместното командване на силите в Румъния, както и командирът на Щабния детайл за консолидиране на силите на НАТО.

" Единството ни с НАТО ни прави по-силни и подсигурява сигурността на страната . Съюзниците от НАТО не престават да извършват поетите задължения, както и планирането и провеждането на взаимни учения, което покачва нашите качества. Заедно сме по-силни ", изяснява командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров по време на интернационалното обучение.

Naples Blueprint показва единството и солидарността сред съдружниците в напъните им за построяването на съвременно въздържане и групова защита.

В хода на учението се отработват въпроси, свързани с оперативното обмисляне и националните отбранителни качества, синхронизирането на процедурите за обмисляне, ръководство и осъществяване на взаимни интервенции в отговор на рецесия .
 Командващият 6-и флот на Съединени американски щати желае повече кораби в Европа против Русия
Командващият 6-и флот на Съединени американски щати желае повече кораби в Европа против Русия

Адмирал Джеймс Фого вижда опасност от повече съветски кораби, подводници и самолети в Атлантическия, Северния ледовит океан, Балтийско, Черно и Средиземно море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР