Силата на инфлуенсър маркетинга е по-голяма от всякога. Според съвместно

...
Силата на инфлуенсър маркетинга е по-голяма от всякога. Според съвместно
Коментари Харесай

Партньорът с добри идеи

Силата на инфлуенсър маркетинга е по-голяма от всеки път. Според взаимно изследване на gen.video и Geometry Global 90% от хората вършат покупка, откакто видят наличие в обществените медии, а 33% имат вяра, че инфлуенсърите са най-довереният източник за извършване на покупки – двойно повече, в сравнение с приятелите и фамилията. Само за 2017 година са инвестирани 1 милиарда $ в Instagram инфлуенсъри, а прогнозите за тази година са цифрата да доближи към 10 милиарда $. Преди да инвестирате и да станете част от тази статистика обаче, би трябвало да проучите кои инфлуенсъри прилягат на вашия бранд.

Определете аудиторията си

Винаги имайте поради идеалния си консуматор, когато се ангажирате да работите с избран инфлуенсър. Информацията за неговите потребности, демографски и психически характерности, държание, привички, желания и така нататък ще ви даде по-ясна визия кой би трябвало да привлечете към продукта или услугата си. Ако да вземем за пример продавате чанти за 2 хиляди лв., не бихте желали да си партнирате с някой, чиято публика не би си купила това, което оферирате.

Къде са потребителите ви?

Помислете къде в цифровото пространство се намират таргет аудиториите ви. Техните желания би трябвало да съответстват с каналите, които инфлуенсърите ви употребяват, вместо да си партнирате само в Instagram. Не е нужно да сте дейни на всички места, а на верните места – там, където са евентуалните и актуалните ви клиенти.

Партнирайте си с хора, които имат положителни хрумвания

Всеки бранд си има лична история, чиято цел е да се отличи от останалите и да помогне за построяването на връзка с потребителите. Инфлуенсърите не би трябвало да са единствено част от тази история, самите те би трябвало да основават положителни истории. Търсете хора с положителни и изобретателни хрумвания, които биха развълнували потребителите ви.

Изградете връзка

Потребителите желаят поредност и търсят дълготрайни връзки. Промените в навиците им изискват време и старания, по тази причина до момента в който продължите да изпълнявате обещанията си, няма причина феновете ви да спрат да ви харесват и да се откажат от продуктите или услугите ви. Същото важи и за инфлуенсърите. Разгледайте успеваемостта на колаборациите ви с тях и забележете дали си партнират с всяка марка, в това число и съперниците ви, или са лоялни на вашата.

Най-добрите марки продават посредством неповторимите си истории. Ако сте като всички останали и не създавате нови хрумвания дружно с инфлуенсърите, с които си партнирате, евентуално ще се слеете с всички останали. Фокусирайте се върху марката, предлагането, преимуществата и историята си.

Фелиша Съливан за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР