Силата на един екип“ – под това мото премина тазгодишното

...
Силата на един екип“ – под това мото премина тазгодишното
Коментари Харесай

Успешна реализация в начинанията пожела на мениджърите за един ден, губернаторът Иван Петков

Силата на един екип “ – под това мото мина тазгодишното 21-во по ред издание на самодейността „ Мениджър за един ден 2023 “, в която обичаен участник е Областна администрация Плевен. на 27 април вЗаседателната зала на Областна администрация осем млади мениджъри, декларирали желанието си да се включат в самодейността на Джуниър Ачийвмънт България и кандидатирали се за поста Областен и заместител регионален шеф на Област Плевен, бяха посрещнати от управителния екип на Областна администрация.



В откриващата среща Областният шеф Иван Петков приветства участниците. Той показа своя заместител Александър Трайков, основния секретар на регионална администрация Ирена Христова, шефовете на дирекции „ Административно-правно обслужване, финанси и ръководство на собствеността “ (АПОФУС) Александър Костов и „ Административен надзор, районно развиване и държавна благосъстоятелност “ (АКРРДС) Пламен Топалски.

Иван Петков срещна най-общо младите мениджъри с работата на Областния шеф и екипа на Областна администрация и подчертава на една от най-важните задания на администрацията - да следи за законността на решенията на общинските препоръки в единайсетте общини на територията на региона и да организира държавната политика на територията на региона.

Срещата продължи с малко показване на младите мениджъри: Албена Методиева, ученичка в 11 клас в паралелка „ Природни науки “ на СУ „ Иван Вазов “; Вероника Георгиева, студент в Софийски университет „ Климент Охридски “, компетентност „ Предучилищна и начална педагогика “; Даниел Петков и Цвети Владова, ученици на Професионалната техническа гимназия във Варна, компетентност „ Полиграфия “; Данаил Денчев - възпитаник в 11 клас, компетентност „ Организация и хотелиерство “; Стефани Дикова – 11 клас, компетентност „ Организация на туризма и свободното време “, Професионална гимназия по туризъм „ Алеко Константинов “; Вилислава Дининска – 12 клас, компетентност „ Икономика и мениджмънт “ и Лора Кирилова, компетентност Банково дело “ от ДФСГ „ Интелект “ в Плевен.



„ Изключително съм благополучен и щастлив от обстоятелството, че младежи като вас демонстрират интерес към работата на Областна администрация “, означи заместител регионалният шеф Александър Трайков. За организацията и структурата на регионална администрация описа основният секретар Ирена Христова. Предизвикателства от работата си споделиха шефовете на дирекции АПОФУС Александър Костов и АКРРДС Пламен Топалски.

В хода на диалозите младежите – участници в самодейността желаеха да научат от първо лице по какъв начин мениджърите са се насочили към специалността си, по какъв начин се оправят с провокациите, елементарно ли се взимат значими решения, интересуваха се от целите на равнище Област Плевен, както и какво се прави за задържането на младежите в регионалния град и Област Плевен като цяло.

В рамките на самодейността мениджърите за един ден имаха опция да обиколят, прегледат и се срещнат с другите звена в администрацията, както и да седнат на столовете на регионалния и заместител регионалния шеф на Област Плевен.

Инициативата „ Мениджър за един ден “ завърши с връчване на документи на всички участници.

За край на срещата Областният шеф Иван Петков цитира обичана максима, която самият той постоянно следва и горещо я предложи на младите мениджъри: „ Недей да вървиш пред мен, тъй като аз не зная дали ще те вървя след. Недей да вървиш след мен, тъй като не знаеш къде ще те заведа. Върви до мен, да бъдем дружно напредтам, където желаеме да стигнем “. Той пожела сполучлива реализация в начинанията на мениджърите за един ден, прекрачили прага на Областна администрация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР