Силата на човек може да варира от сезон до сезон,

...
Силата на човек може да варира от сезон до сезон,
Коментари Харесай

Мозъкът работи най-добре през есента

Силата на човек може да варира от сезон до сезон, само че пикът на когнитивната интензивност е през есента. Това демонстрират резултатите от изследване на учени от Съединени американски щати, Канада, Франция и Израел. Те са провели когнитивни проби и проби за централизация измежду 3 500 респонденти , над 60 години, оповестява Кофи Пауз.

Резултатите демонстрират, че мозъкът им е достигнал оптимално равнище на работа някъде в края на лятото и началото на есента. Те считат, че резултатите може да са повлияни от светлината, температурата, равнищата на хормоните или равнищата на витамин D.



Онези, които са взели участие в когнитивните проби през зимата, са били с 30% по-склонни към когнитивно увреждане или деменция.

Макар да не са сигурни в същинската причина, заради която резултатите са такива, доктор Лим и други учени от екипа настояват, че това изследване отваря нови благоприятни условия за схващане по какъв начин мозъкът доближава своя връх. Това би могло да помогне в научните проучвания, с цел да се предотврати или най-малко да се понижи развиването на заболяването на Алцхаймер.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР