Силата на алисанът БРИКС в глобален план привлича множество държави

...
Силата на алисанът БРИКС в глобален план привлича множество държави
Коментари Харесай

БРИКС отказва членство на една държава – ето коя

Силата на алисанът БРИКС в световен проект притегля голям брой страни да желаят да се причислят и да понижат зависимостта си от щатския $.

Алжирското държавно управление, водено от желанието си за интернационално самопризнание, изпита отчаяние, когато страните от БРИКС изключиха страната от листата си с евентуални претенденти за участие.

Въпреки че президентът Теббун намерено потърси поддръжката на Русия за присъединение към групата на нововъзникващите стопански системи, стремежите на Алжир не бяха приети.

Наскоро президентът Теббун съобщи:

Сега обаче действителността го принуждава да одобри, че кандидатурата на Алжир даже няма да бъде прегледана на идната среща на върха на БРИКС.

Според почитан чиновник от индийското държавно управление включването на Саудитска Арабия наподобява доста евентуално, а измежду другите мощни кандидати са Индонезия, ОАЕ, Египет и Аржентина.

И петте претенденти надминават Алжир по Брутният вътрешен продукт, като алжирският възлиза на едвам $163 милиарда. Освен това Брутният вътрешен продукт на глава от популацията на Алжир, който зависи значително от цените на петрола, е почти $3,500, което е доста по-малко от $10,000 в Аржентина.

Опитът на Алжир да се причисли към БРИКС отразява недалновидността на ръководещия хайлайф, защото страната разчита в огромна степен на износа на въглеводороди, който съставлява над 90 % от нейната стопанска система.

Това се случва в миг, когато светът бързо се отхвърля от изкопаемите горива, което акцентира нуждата Алжир да се приспособява към изменящия се световен пейзаж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР