Силата е в нашите ръце на Пощенска банка е една

...
Силата е в нашите ръце на Пощенска банка е една
Коментари Харесай

Какво предстои за Пощенска банка след Силата е в нашите ръце?

" Силата е в нашите ръце " на Пощенска банка е една от наградените с бронз акции на BAAwards`21-22. Тя съставлява обществено виновна акция, осъществена с Visa България, в поддръжка на българските здравни служащи и техните старания в битката с COVID-19.

Потърсихме Силвия Костова - шеф ръководство „ Корпоративни връзки и маркетинг “ в Пощенска банка. За последните 5 години с екипа си в Пощенска банка получава над 20 награди за маркетинг и връзки.

Как с самодейността си " Силата е в нашите ръце " Пощенска банка действително ангажира своите клиенти и картодържатели на VISA с идеята да поддържа българските здравни служащи и напъните им в битката с COVID-19?

Вече повече от 30 години Пощенска банка е измежду фирмите с най-активна политика за корпоративна обществена отговорност. Това е осъзнато стратегическо решение, подбудено от обстоятелството, че мястото, което заемаме измежду водачите в банковия бранш в страната, ни разрешава да задаваме трендове и да работим интензивно за възстановяване на обществения и стопански живот.

Проектът „ Силата е в нашите ръце “ в поддръжка на българските здравни служащи и техните старания в битката с Covid-19 е единствено един от жестовете, които реализирахме в последните години. Пощенска банка подкрепя с финансови дарения редица болнични заведения в изискванията на пандемия (най-голямото лечебното заведение за майчино и детско здраве – “Майчин дом ” в София, Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина “Н. И. Пирогов “, УМБАЛ “Софиямед “ и още няколко в София и Сливен).

И все пак акцията „ Силата е в нашите ръце “ е мощно отличима, тъй като с помощта на инструментариума на cause related marketing (маркетинг, обвързван с кауза) успяхме да ангажираме прочувствено нашите клиенти и картодържатели на Visa. Да ги създадем съпричастни към нашата самодейност, към смисъла на добротворчеството, към самия акт да подкрепиш и да окажеш помощ, когато има потребност от това.

В знак на благодарност за присъединяване и съпричастността клиентите на банката и картодържатели на VISA получиха специфичен цифров документ, който удостоверява приноса им към нашата самодейност.

Колко от тях (клиентите и картодържатели на банката) се включиха в акцията, какви бяха упованията ви и удовлетворени ли сте от постигнатите резултати?

Нашият план реализира впечатляващи резултати: Кампанията сплоти хиляди хора в цялата страна, като повече от 50 000 клиенти на Пощенска банка и картодържатели на VISA се включиха в самодейността. Нещо повече - авансово заложената сума от 125 000 лева беше събрана в рамките единствено на един месец след старта на акцията. Или в случай че използваме различен измерител – аршин от бизнес позиция: в интервала на акцията регистрирахме нарастване от съвсем 20% на използваемостта на кредитните и дебитните карти от клиентите на банката.

Не мога да не споделя, че сме щастливи от постигнатите резултати. В една мощно конкурентна и динамична среда, какъвто е информационният пазар в България, още повече в региона на корпоративното дарителство и корпоративната обществена отговорност, акцията на Пощенска банка в поддръжка на българските здравни служащи и техните старания в битката с COVID-19 се отличава с посланието си за резистентност, съдействие и деен обществен ангажимент.

Поласкани сме и от високото самопризнание на професионалната общественост, обединена от Българската асоциация на рекламодателите, което получихме за нашата акция „ Силата е в нашите ръце “. Отличието за изключителни достижения в маркетинговите връзки от BAAwards’21-22 идва да покаже, че освен нашите клиенти и разнообразните ни публики, само че и сътрудниците, и необятната общност високо правят оценка тематиките за обществения ангажимент на фирмите и нашите устойчиви дейни действия в посока корпоративна обществена отговорност.

Коя е идната стратегически значима идея, с поддръжка на която Пощенска банка би се заела и по какъв начин тя се вписва в цялостната, дълготрайна линия и философия на институцията, свързани с дарителството?

В Пощенска банка сме уверени, че нашият триумф като финансова институция е неразривно обвързван със сериозните обществени аспекти на активността ни като част от нашата добре структурирана и дейна ESG визия. Доброволчеството, дарителството и публично потребните действия са скъпи принадлежности на сполучливия бизнес, с които дружно – сътрудници, сътрудници и клиенти - променяме средата към по-добро. Нека не забравяме, че високите равнища на обществена ангажираност са, с изключение на всичко друго, и симптом за зрелостта на гражданското общество.

Ето за какво – и като част от нашата стратегическа визия, и като част от корпоративните просвета и полезности на Пощенска банка – ние целеустремено предизвикваме и поддържаме голям брой разнородни планове в областта на образованието, опазването на околната среда, нововъведенията и дигитализацията.

Благодарение на стратегическите ни партньорства с професионални гимназии, водещи университети и образователни заведения в цялата страна работим за повишение на финансовата просветеност и за по-тясна връзка сред образованието и бизнеса. Инвестираме в развиването на предприемаческата система и не на последно място поставяме дейни дейности за възстановяване на екологичното равновесие и понижаване на въглеродния отпечатък – както като директно екологично влияние, по този начин и в нашата съществена банкова активност чрез стабилно финансиране.

Вероятно част от читателите на Булевард България са осведомени с „ Вселена от благоприятни условия “ – новаторският ни, напълно цифров план в поддръжка на общественото предприемачество, който беше основан през предходната година по случай нашия 30-годишен празник. Това е отговор и на въпроса ви коя е идната стратегическа значима идея, с която Пощенска банка ще се ангажира: огромната стратегия „ Вселена от благоприятни условия “ стартира за втора поредна година.

На до 15-ти юни онлайн платформата чака новите планове в трите основни области обучение, цифрови нововъведения и запазване на околната среда, които могат да получат безплатно финансиране за своето осъществяване в размер до 10 000 лв. всеки. По този метод още веднъж слагаме на фокус публичните потребности, с цел да подкрепим развиването на устойчиви модели и решения за позитивна смяна на средата в България. Защото в Пощенска банка имаме вяра, че можем да използваме силата на одобрения ни бранд за реализирането на значими и общественополезни дела.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР