Сигурността в затворите не е гарантирана и охраната им е

...
Сигурността в затворите не е гарантирана и охраната им е
Коментари Харесай

Ивайло Григоров: Сигурността в затворите не е гарантирана и охраната им е под критична точка

Сигурността в пандизите не е обезпечена и защитата им е под сериозна точка. Това съобщи в предаването " Преди всички " по " Хоризонт " Ивайло Григоров от синдиката на чиновниците в пандизите:

Охраната е „ на мускули “, прави се единствено и само физическа защита, не могат да се движат мероприятия по осъществяване на претърсвания и инспекции. Осигуряваме единствено и само сигурност, с цел да задържим нещата вътре в местата. Всичко, което е обвързвано с прехвърляния, закононарушения вътре в самите затвори - това нещо няма по какъв начин да бъде предотвратено. С този брой чиновници и с това техническо поръчителство повече от това, което осигуряваме сега, надали бихме могли да осигурим.

Григоров добави, че корупция измежду надзирателите в пандизите има, само че сходен проблем се взема решение с повишение на възнагражданията:

Не отхвърлям, че има такива служители…Ниското възнаграждение не е опрощение за корупцията, само че в международен мащаб корупция се бори с пари.

Утре чиновниците в пандизите излизат на първия си народен митинг пред постройката на министерството на правораздаването в София.

Основните им претенции са 20-процентово нарастване на заплатите им и увеличение на щатните позиции:

Единствено при предходния екип на Министерство на правораздаването имахме оживление във връзка с нашите претенции и беше показано съществено внимание. Успяхме да реализираме някакви минимални резултати и заради тази причина и не сме излизали на митинги. Нашите претенции са свързани с ползите на обществото, пазиме интереса на обществото. Нивото на защита, което е сега в пандизите, не мисля, че подсигурява сигурността по никакъв метод. Така че, митингите не са свързани единствено с пари, свързани са и с увеличение на щатната бройка. От 2015 година има разбор, който демонстрира, че трябват още 790 индивида за Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “. След като излезе този разбор, бяха съкратени 10%. Представете си какво двуличие от страна на страната.

В звуковия файл можете да чуете изявление на Силвия Великова с Ивайло Григоров. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР