Сигурността в града под тепетата е на самотек, уважението в

...
Сигурността в града под тепетата е на самотек, уважението в
Коментари Харесай

Не е ли време за генерални рокади в пловдивската полиция?

Сигурността в града под тепетата е на самотек, уважението в институцията ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив е блъснало дъното, а по-лошото е, че самоуважението там очевидно също гравитира към нулата.

По пловдивските улици се води ежедневна война. Очевидно е, че локалните органи на реда са неспособни да се оправят с нея, по тази причина и всекидневно ставаме очевидци на подиуми, в които хората взимат правораздаването в свои ръце и се саморазправят с нарушителите.

Затворници и арестанти бягат и тук не приказваме за изолирани случаи.

Опазването на публичния ред също е непостижима задача за локалната полиция. На сигнали за звук съвсем не се реагира.

Очевидно е, че все още ОДМВР Пловдив не действа и не е в положение да извършва отговорностите си пълноценно.

Какви са аргументите? Отговорът и решението би трябвало да дойдат от Министерство на вътрешните работи. Видно е обаче, че актуалният шеф на полицията Атанас Илков не е единственият провинен. Неговите предшественици Тодор Чонов и Христо Разсолков носят не по-малка виновност за положението на локалната конструкция на Министерство на вътрешните работи. 

В ОДМВР Пловдив са нужни генерални промени. Самият факт, че множеството началници на РУП са от времето на предходните началници на локалната полиция, приказва красноречиво, че в локалната конструкция на министерството на вътрешните работи със промяната на шефа се правят единствено " козметични поправки ", до момента в който институцията продължава да гние и към този момент даже се разлага.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР