Сигурността ще бъде ключовата тема на тези европейски избори. И

...
Сигурността ще бъде ключовата тема на тези европейски избори. И
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Демократичните сили трябва да изграждат образа на България в ЕС

„ Сигурността ще бъде основната тематика на тези европейски избори. И тя няма по какъв начин да не върви ръка за ръка с по-голямата автономност, тъй като по-голяма сигурност значи по-голяма автономност и стъпки в световните каузи на Европейски Съюз. Докато ние в България не разберем механизмът за действие на Европейски Съюз, няма по какъв начин Съюза да работи за нас. Демократичните сили би трябвало да пазят европейската интеграция на България и да работят за огромния интернационален облик на България, който се свързва с двата огромни целта – Шенген и Еврозоната. “, съобщи Илхан Кючюк по време на събитието за замяна на отзиви на АЛДЕ –„ Към избори за Европейски парламент през 2024 година “.


Кючюк акцентира, че на идните европейски избори ще сме очевидци на класическата алтернатива – европейско против национално. По думите му другата основна тематика ще бъде сигурността. И тя няма по какъв начин да не върви ръка за ръка с по-голямата автономност на Европейски Съюз и стъпки в световните каузи на Съюза.

„ Това може да се случи, когато се потърсят способи по какъв начин продоволствената сигурност да бъде значително и европейски проблем, въпросите на доставка на медицински потенциал, стратегически първични материали, видяхме неналичието по време на пандемията. Това може да стане с повече европейски решения. “, акцентира Кючюк.

На срещата участва ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който приветства гостите при започване на събитието и със угриженост акцентира: „ Глобалният ред е на кръстопът сред демокрацията и властнически режими. Свидетели сме на популизъм, който разчита на лъжата, опълчването, разделянето, омразата, принудата и цензурата, с цел да лимитира политическите, гражданските и човешките права и свободи. Наблюдава се възходящо отчаяние от демокрацията и все по-голямо привличане към радикалната " успеваемост ". “


Предвид идните избори през 2024г., събитието даде неповторима опция на жителите да изразят мнението си за въздействието на разширението върху демокрацията, правата на индивида и икономическия разцвет и за това по какъв начин либералите следва да оформят визията за обединена и приобщаваща Европа.

На събитието участваха зам.-председателят на Народно събрание Филиз Хюсменова, зам.-председателите на Движение за права и свободи доктор инж. Хасан Азис и Станислав Анастасов, народните представители доцент доктор Джевдет Чакъров, Ализан Яхова, Марио Рангелов, Севим Али, Фатме Рамадан, Дженал Топалова, Анджей Джандев, Павлин Кръстев, Елван Гюркаш и Осман Мурадов и ръководителят на Младежко Движение за права и свободи и депутат Сезгин Мехмед. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР