Сигурността на настоящия вот е гарантирана, заяви министърът на електронното

...
Сигурността на настоящия вот е гарантирана, заяви министърът на електронното
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление: Сигурността на предстоящия вот е гарантирана

Сигурността на сегашния избор е обезпечена, съобщи министърът на електронното ръководство Александър Йоловски. 

Министърът на електронното ръководство Александър Йоловски опроверга изказванията, че неговият заместител Михаил Стойнов нелегално е изнесъл хеш код за машините за гласоподаване.

Йоловски напомни по какъв начин се е движила процедурата по засвидетелствуване и по създаване на по този начин наречения приближен първоначален код, с който се заключва софтуера на машините, откакто по-рано през днешния ден от " ИТН ", желаеха оставката на неговия заместител Стойнов с обвиняване, че той е копирал този първоначален хеш код. Това, което сподели Йоловски, е, че при генерирането на изходния код, това е направено с паролите на 3-ма членове на ЦИК - всеки е въвел своята част от паролата и в действителност изходният код е тъкмо тези 3 елементи, а самите пароли на тези членове на ЦИК са заключени в касата на Централната изборна комисия в пликове и при потребност могат да се отворят. 

Така заключен софтуерът не може да бъде отключен, изясни министърът и добави:

" Тук е мястото да се направи едно значимо конкретизиране – сигурността на  настоящия избор се подсигурява от следното: машините на процедура работят като принтери. Те отпечатват квитанция, на която може да бъде забелязан гласът, който е подаден от всеки един гласоподавател. Впоследствие общинската изборна комисия и преди този момент секционната изборна комисия регистрират гласовете на база на подадените разписки. Това са обстоятелствата. И за  пълнота на ревюто, несъмнено, желая да отбележа, че с моя заповед и поради качествата и професионалните умения на моя заместник-министър господин Михаил Стойнов в границите на месец септември, на 19 септември от той да извършва и отговорности и пълномощия на министъра на електронното ръководство по отношение на удостоверяването на вида машини. Именно заради това, че той има нужните механически качества, професионални умения да извърши тази задача, както би трябвало. Това, сътрудници са обстоятелствата ".

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР