Сигурността на информацията става все по-голям приоритет за компаниите в

...
Сигурността на информацията става все по-голям приоритет за компаниите в
Коментари Харесай

A1 Security Cloud помага на бизнеса да защитава своята IT и мрежова инфраструктура

Сигурността на информацията става все по-голям приоритет за фирмите в света и в България. Периодът на изключителното състояние и нуждата от образуване на отдалечена работа в къси периоди доведоха до сериозен растеж на търсенето на профилирани услуги за киберсигурност.

За да оказва помощ на бизнес клиентите да се оправят с потребностите си от такива решения бързо и комфортно, предлага голям брой услуги в областта на сигурността на IT и мрежова инфраструктура, обединени в платформата А1 Security Cloud.

Те се оферират с месечен абонамент и икономисват на бизнес клиентите разноски за закупуване на хардуер и лицензи, както и нуждата от профилиран личен състав. Конфигурацията, внедряването, ръководството и поддръжката на услугите се прави от висококвалифицирани експерти на А1.

За сигурността на корпоративната информация и данните на чиновници, клиенти и сътрудници, услугите на А1 са желан избор за редица компании. Решението, което А1 предлага в тази тенденция, е услугата Защитна стена от ново потомство като услуга или така наречен Next Generation Firewall as a Service.

С нея бизнес организациите освен реализират сходство с GDPR регулацията, само че и обезпечават на чиновниците си елементарен и сигурен метод за свързване с корпоративната мрежа.

С тази услуга А1 оказва помощ на фирмите да защищават както информацията във вътрешната мрежа в офисите, по този начин и да постановат правила за достъп на чиновниците до разнообразни типове уеб сайтове в интернет.

Способността на Next Generation Firewall да разпознава типа на приложенията и да основава политики за достъп на равнище консуматор от вътрешната мрежа на клиента я прави доста по-ефективна от обичайна защитна стена.

Услугата се предлага с апаратура на хардуер в офис на клиента, както и със софтуерни решения от облак на А1 в професионален център за данни. Така компаниите разполагат с мощен инструмент, с който да защищават чиновниците си от достъпване на зловредни уеб сайтове и да сведат до най-малко рисковете от пробив на сигурността и кражба на информация.

Пандемията повлия и на потребностите на фирмите от ограничения за отбрана на персоналните данни на чиновници, клиенти и сътрудници и корпоративната интелектуална благосъстоятелност.

Услугата SIEM от А1 Security Cloud съставлява платформа за вписване и разбор на логове от другите системи на компанията-клиент, които обменят информация. Целта е евентуалните закани да се разпознават в ранен стадий по този начин, че да бъдат отстранени в точния момент и без вреди за сигурността на данните.

Предварително се дефинират събития, като огромен брой несполучливи опити за влизане в системата, да вземем за пример, при които платформата алармира и задейства поредност от ограничения за сигурност. Допълнително улеснение за бизнес клиентите е, че записите могат да се съхраняват за една година в облака на А1 за евентуални случаи на следствие на аргументите за несъмнено нарушаване.

Услугата предотвратява приключване на информация от крайни устройства в компанията-клиент. Тя наблюдава загуба на данни в резултат на корист или нарушаване на корпоративни политики от вътрешни лица, и понижава рисковете от неоторизиран достъп до данните от външни лица.

С нея бизнес клиентите на А1 пазят интелектуалната си благосъстоятелност и други чувствителни данни, и получават регулярни доклади за следене на работата на продукта.

Платформата A1 Security Cloud включва също и услуги, като Email Security, която защищава имейл услугата на клиента; Mobile Device Management, която разрешава дистанционно управление на смарт телефони, таблети и мобилни компютри.

Цялостният метод на А1 да дава високо профилирани решения в областта на киберсигурността под формата на абонаментни услуги посредством платформата A1 Security Cloud завоюва първо място в категория „ Телекомуникационни и комунални услуги” на влиятелните награди „ ”, проведени от ICT Media и Computerworld България.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР