Сигурността на Дунавския регион е свързана с единната подкрепа за

...
Сигурността на Дунавския регион е свързана с единната подкрепа за
Коментари Харесай

Сигурността на Дунавския регион е свързана с подкрепата за Украйна, заяви Росен Желязков

Сигурността на Дунавския район е обвързвана с единната поддръжка за Украйна. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков във Виена, където взе участие в конференция за Дунавската тактика на Европейския съюз.

От Германия до Украйна - пред Дунавския район наред с миграцията, оръжието и опиатите, продължаващата повече от две години война прибавя още опасности. Изброи ги ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

" Темата за сигурността доби нови притеснителни измерения - продължаващата нападателна война на Русия против Украйна, многократните военни удари по дунавска пристанищна инфраструктура и екологичната опасност за дунавската екосистема ", изясни той.

" Руската експанзия против Украйна, която визира и значима инсфраструктура като дунавските пристанища, което пък играе роля при цените на зърнените доставки ", сподели Велина Чакърова, специалист по интернационална сигурност.

Дунавският район е дом на 115 милиона души в Европа, а тематиката за миграцията не е предизвикателство само за тези 14 страни.

" България е една от страните на първа линия. Днес повече от всеки път ние сме съсредоточили в оптималната степен своите старания за защита на границите и попречване на незаконната миграция ", сподели Росен Желязков.

Желязков уточни още, че Европейски Съюз би трябвало да продължи да дава на Украйна помощ, и военна, и финансова, докато е належащо. Подкрепа още веднъж изиска и ръководителят на Върховната рада.

" Това бяха " избори без избор ". Във време, когато в Русия няма независимост и народна власт, беше изключително цинично да се проведат псевдоизбори във краткотрайно окупираните украински територии. Наред с взривяването на водноелектрическата централа в Каховка, закононарушенията на Русия по река Дунав би трябвало да се проверяват ", разяснява Руслан Стефанчук, ръководител на Върховната рада на Украйна.

Река Дунав минава през четири европейски столици, Виена е една от тях. От края на предходната година Австрия ръководи Стратегията за Дунавския район, а тя е призната през 2011 година.

А благосъстоянието и провокациите на Дунавския район откриха място и в специфична галерия, която ще остане в австрийския парламент до 30 март. България е показана с фреска от Александровската гробница и Манасиевата хроника.

Пред тях се стопираха Стефанчук и Соботка, а повече за смисъла им описа персонално Желязков.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР