Сигурността на данните зависи от това как се съхраняват, а

...
Сигурността на данните зависи от това как се съхраняват, а
Коментари Харесай

Ивайло Московски: Няма значение къде се съхраняват данните

Сигурността на данните зависи от това по какъв начин се съхраняват, а не къде. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски по време на Съвета на министрите по телекомуникации в Естония.

„ Комбинацията от модерни принадлежности и положителни практики в региона на киберсигурността са ключът за несъмнено предпазване и обработка, а не локализирането на данните”, съобщи той.

През последните години поради локализацията на потребителските данни огромни онлайн платформи като „ Фейсбук” и „ Туитър” влязоха в конфликт с управляващите на ред страни, измежду които Русия. Москва желае електронните колоси да държат информацията за съветските си консуматори на съветска територия. Като причина се цитира сигурността на данните.

Опасенията и на бизнеса, и на деятели и специалисти са, че по този начин мощните принадлежности за шерване на информация и гражданска готовност ще паднат под контрола на властта, която може да получи физически достъп до сървърите.

По време на днешното съвещание на съвета Московски показа някои от целите на българското европредседателство. Той акцентира, че България и Европа би трябвало да са отворени към цифровата гражданска война, поради това е належащо да има ефикасна технология за обработката и свободното придвижване на персонални и нелични данни в Европейски Съюз.

По време на нашето председателство на фокус ще са и други идни начинания на Комисията и на българския еврокомисар Мария Габриел, в региона на изкуствения разсъдък, битката с подправените вести и противозаконното наличие в интернет, в които области е нужен общ метод на Европейски Съюз, показаха от транспортното министерство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР