Сигурността на британските граждани, които ще посетят Русия по време

...
Сигурността на британските граждани, които ще посетят Русия по време
Коментари Харесай

Русия гарантира сигурността на всички британци по време на световното

Сигурността на английските жители, които ще посетят Русия по време на международното състезание по футбол, ще бъде обезпечена. Това съобщи съветският дипломат във Англия Александър Яковенко в разгара на абсурда сред двете страни след опита за ликвидиране на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал.

" Всички нужни ограничения са взети. Британските специфични служби са в непрекъснат контакт с съветските специфични служби, с цел да се подсигурява сигурността на всички британци, които ще бъдат на територията на Русия ", сподели Яковенко на конференция в съветското посолство в Лондон.

Напрежението сред двете страни се ускори, откакто английският министър председател Тереза Мей упрекна Русия, че стои зад покушението с нервнопаралитично вещество. Тя съобщи, че съгласно лабораторния разбор употребяваното вещество е създадено в Русия за военни цели и е " доста евентуално " съветската страна да е виновна за случая.

Междувременно редица високопоставени политици на Острова приканиха за протест на международното по футбол. Сред тях бяха министърът на външните работи Борис Джонсън и ръководителят на парламентарната комисия по външната политика Том Тюджендхат. Част от английските таблоиди, измежду които в. " Сън ", оповестиха, че Австралия, Полша и Япония също са подготвени да бойкотират шампионата.В отговор съветска държавна телевизия упрекна Англия, че отровила Скрипал като част от специфична интервенция, целяща да провали семейството на международното състезание. На идващия ден съветското външно министерство разгласява публично изказване, в което съобщи, че западните медии са вкарали в деяние " огромна медийна акция за да дискредитират Русия и да подронят доверието в нея като хазаин ".

Министерството упрекна Англия, че пробва да провали международното, тъй като още не може да преживее, че е изгубила борбата за домакинство. На идващия ден министрите от английското държавно управление и кралското семейство оповестиха протест на мондиала.

Размяната на остри реплики продължи с изявление на Борис Джонсън, че Владимир Путин желае да употребява международното състезание, както Адолф Хитлер е употребявал олимпийските игри в Берлин през 1936. Кремъл дефинира сравненията сред съветския президент и водача на нацистите като " обидни " и " отвратителни ".

Английските и съветските почитатели имат остаряла омраза и срещите им съвсем постоянно водят до хулигански прояви. Най-пресният образец бяха всеобщите вълнения по време на европейското състезание във Франция през 2016 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (20)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР