Сигурността, миграцията, разкриването на нови работни места - това са

...
Сигурността, миграцията, разкриването на нови работни места - това са
Коментари Харесай

Георг Георгиев: България търси баланс и разбирателство по важните теми за ЕС

Сигурността, миграцията, разкриването на нови работни места - това са някои от главните тематики българското европредседателство , оповестени от заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев по време на срещата му с генералните консули на страните от Европейски Съюз , упълномощени в Торонто

Припомняме, той е на работно посещаване в Канада, което ще продължи до 6 декември.

Пред дипломатите Георг Георгиев показа целите на идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" Страната ни ще търси баланс и съгласие по най-важните общоевропейски тематики от стратегическия дневен ред на съюза ", увери той.

Заместник-министърът акцентира, че като ръководител на Европейски Съюз България ще работи за възстановяване на конкурентноспособността и стабилността посредством доближаване и основаване на условия за единение и взаимност.

" Нашият фокус ще бъде ориентиран към сигурността и миграцията, растежа и разкриването на работни места, европейската вероятност на Западните Балкани, Източното партньорство и Черноморския район. Ще обърнем и особено внимание на политиката за доближаване, която през годините е потвърдила своята същинска европейска стойност. " - добави Георгиев.

Заместник-министърът и генералните консули се сплотиха към това, че провокациите, пред които е изправен европейският план, изискват още по-задълбочено съдействие и взаимоотношение сред обособените държави-членки.

По-рано Георг Георгиев се срещна с управлението на Канадско-българската бизнес мрежа (Canada-Bulgaria Business Network - CBBN).

 Георг Георгиев: Ще разпространяваме българските артикули и услуги в Канада
Георг Георгиев: Ще разпространяваме българските артикули и услуги в Канада

Ежегодно ревю на български артикули...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР