Сигурно ви се е случвало понякога да изпитвате някакъв тип

...
Сигурно ви се е случвало понякога да изпитвате някакъв тип
Коментари Харесай

Вижте тези 15 неудобни въпроса за секса и техните отговори

Сигурно ви се е случвало от време на време да изпитвате някакъв вид стеснение, било то от физическо или психическо естество, по време или след секс? И тук не сте сами. Затова събрахме мненията на разнообразни специалисти за най-често срещаните полови проблеми, които дамите имат, само че се срамят да приказват за тях на глас.

1. Понякога, когато върша секс със брачна половинка си, първоначално се възбуждам бързо и по-късно изгубвам интерес. Той към този момент е възбуден, а аз желая да спра. Защо се случва това? Нормално ли е?
Не се тормозете, нямате неоткрита полова дисфункция, единствено тъй като от време на време губите интерес по време на секс. Но гледайте какво се случва. Може би нещо скапва настроението ви или брачният партньор ви прави нещо, което не ви харесва. Основното тук е да не го таите в себе си. Спокойно обяснете на колегата си, че това се е случило, потърсете дружно аргументите и пробвайте намерите разковничето на казуса с общи старания.

2. Понякога рева по време на секс. Нормално ли е?
Случва се! Сексът може да провокира необятен набор от страсти – от еуфория до горест. Всеки човек претърпява половия контакт по собствен личен самостоятелен метод. Например въпроси от вида на: „ Любовта ни толкоз мощна ли е, колкото беше преди? Ще имам ли дете? Доволна ли съм от половия си живот, от брака си?”, могат да причинят интензивни прочувствени прекарвания. В допълнение, физиологично оргазмът освобождава неврохимикали като окситоцин, допамин и норепинефрин, които могат да задействат ненадейно мощни и сълбоки страсти. Ако обаче тази реакция мощно ви тревожи или безпокои, би трябвало да се консултирате със експерт.

3. Струва ми се, че вагината ми мирише неприятно. Ето за какво заобикалям оралния секс. Струва ли си да се безпокоя?
Най-вероятно не, изключително в случай че нищо не се е трансформирало. Много дами са срамежливи и реагират прекомерно на аромата си, доста по-фокусирани върху него, в сравнение с върху сътрудниците си. Всъщност доста дами, които усещат, че миришат мощно и неприятно, са сюрпризирани да открият, че брачният партньор или гаджето им въобще не миришат на нищо или намират метода, по който миришете там, за прелъстителен и сексуален. Изследванията демонстрират, че вашият персонален мирис е основен фактор в еротичния отговор на колегата. Но в случай че забележите, че миризмата се е трансформирала или се е появило щедро течение, тогава изтичайте при гинеколога и направете проби.

4. Понякога имам зацапвания след секс. Малко, единствено малко. Това обикновено ли е?
За всяко кървене след секс, даже в случай че е леко зацапване, е най-добре да говорите с Вашия доктор. Това може да е симптом на зараза или полип или друго съществено положение. Понякога това се случва напълно естествено. Например при юноши или бременни дами - заради промени в развиването на шийката на матката. Но всяко кървене би трябвало да е причина да посетите доктор, с цел да изключите болестта.

5. Нормално ли е да изпитвате конвулсии в долната част на корема, даже когато не очаквате менструация?
Да. Понякога това е обикновено, изключително в случай че шийката на матката е била допряна по време на секс (например актът е бил прекомерно бурен) посредством контакт с пениса, пръстите или секс играчката. Неприятните чувства, крампи могат да бъдат и в следствие от дискомфорт в пикочния мехур или пикочните пътища. Но в случай че изпитвате чести или непрекъснати конвулсии, посетете Вашия доктор, с цел да изключите ендометриоза, фиброиди или инфекции на пикочните пътища.

6. Това е доста смущаващо, само че... вагината ми издава смешни звуци по време на секс. И не мога нищо да направя! Защо се случва това?!
Това е напълно естествено и се случва на доста хора. По време на навлизане във влагалището прониква въздух и по-късно естествено излиза от там. Да, от време на време с малоумен тон. Но това е нещо изцяло естествено!

7. Едната ми срамна джука е по-голяма от другата. Страхувам се, че сътрудникът ми счита това разминаване за грозно...
Женската конструкция е неповторима. По принцип втората половина на тялото ни постоянно е малко асиметрична. Няма "нормални " или "ненормални " вагини. Ако забележите обаче, че вагината ви се е трансформирала – да вземем за пример, там са се появили подутини или цветът на срамните устни се е трансформирал, консултирайте се с доктор.

8. Притеснявам се, че постоянно изпитвам болежка по време и след сексуален акт. Не е мощна, не е интензивна, само че е неприятна. Чудя се дали и други дами изпитват това?
Острата или непрекъсната болежка би трябвало да се разиска с Вашия доктор. Бъдете изключително нащрек, в случай че болката по време на сексуален акт е съпроводена от други признаци (изтичане, дискомфорт при уриниране). В този случай не са изключени цервицит, ендометриоза, цистит.

9. След раждането вагината ми ще се разтегне. Ще мога ли да изпитам същото наслаждение, както преди?
Много фактори могат да повлияят на процеса, в това число размера на бебето, заздравяването след сечения или разкъсвания. Но това е обикновено и е планувано от природата. Както преди, може и да не е, само че и вие няма да загубите сензитивност. За да си помогнете, правете постоянно извършения на Кегел.

10. Никога не съм имала оргазъм по време на сексуален акт. Това обикновено ли е?
Според проучвания единствено 29% от дамите изпитват оргазъм непрекъснато, до момента в който вършат секс с колегата си. А 71% или от време на време доближават върха на чувствата, или въобще не познават тези чувства. По-голямата част от дамите се нуждаят от директна стимулация на клитора по време на сексуален акт, с цел да реализиран оргазъм. Следователно недоволството ви е добра причина да спрете да игнорирате клитора си и да се научите да включвате и него в процеса на любовната игра.

11. Има ли нещо като грозна вагина?
Глупаво е да се разделят дамите на две категории въз основа на избрани характерности: красиви или грозни. Всички сме неповторими. Срамните устни могат да бъдат симетрични или асиметрични, разнообразни по мярка, с друга текстура – от гладка до набръчкана, и разнообразни цвят – от розово до кафяво. Ако се притеснявате за анатомията си, ето един съвет: вземете огледало и погледнете. Научете се да обичате всяка част от тялото си, приемете това, което ви е обещано. Ако не обичате себе си, това може да унищожи половия ви живот.

12. Веднъж в колежа правех секс без предотвратяване. Споменът ме преследва даже години по-късно. Никога не съм имал признаци на полово излъчени заболявания, само че може би би трябвало да се тествам за ХИВ?
За да не се тревожите по този въпрос, най-добре е да си извършите проучване за полово излъчени заболявания. Вашата причина за безпокойствие е разбираема и значима. Всеки, който е имал беззащитен секс, даже един път, е изложен на риск. Тествайте се. За страдание някои полово излъчени заболявания остават асимптоматични в продължение на доста години.

13. Възможно ли е да се прави орален секс, до момента в който устните са с херпес?Ще заразя ли колегата си?
Да, можете да прехвърлите херпес на гениталиите на колегата си. Вирусът на херпес симплекс може да се предава посредством целувка, по орален път, посредством вагинален или анален секс. Ето за какво в такива случаи е значимо да употребявате презерватив.

14. Чувствам се доста неловко по време на орален секс - както когато го върша сама, по този начин и когато го получавам от колегата си...
Това е напълно обикновено. Общ съвет: говорете за това! Може би комплекси или хрумвания, въодушевени от младостта ви, ви споделят, че това е срамно. Много дами имат фатализъм, че "там " е мръсно и това е непристойно деяние. Не се лишавайте от голямата гама от полови удоволствия сама тъй като се тревожите за нещо, което може да ви достави толкоз приятни прекарвания.

15. По време на овулация жаждата за секс ме завладява като демон и аз стартирам да желая всичко, което се движи.. .
Всичко е наред! Има доста проучвания за това по какъв начин се трансформира държанието на дамите по време на овулация: равнището на половите хормони се покачва, а редом с това – и настроението, самочувствието и либидото също нарастват.амисляли ли сте се дали е обикновено да изпитвате проблеми от физическо или психическо естество по време или след секс? И тук не сте сами. Затова събрахме мненията на разнообразни специалисти за най-често срещаните полови проблеми, които дамите имат, само че се срамят да приказват за тях на глас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР