Сигурно сте виждали различни рецепти за сирене в пергамент или

...
Сигурно сте виждали различни рецепти за сирене в пергамент или
Коментари Харесай

Каква е разликата между хартия за печене и пергамент?

Сигурно сте виждали разнообразни предписания за „ сирене в пергамент ” или пък инструкциите са били да поставите хартия за печене върху тавичката. Каква обаче е разликата сред двете и по какъв начин да се ориентирате в магазина?
Пергаментната хартия е устойчива на мазнини и влага, особено обработена за приложимост във фурната. Тя е доста гъвкава - използвайте я за облицоване на форми за торти, за увиване на риба и други ястия. Разбира се, може да ви влезе в приложимост и за покриване на плотове по време на месене или правене на сладки, с цел да улесните почистването по-късно.
 7 неточности, които трансформират и най-здравословното ядене в рисково 7 неточности, които трансформират и най-здравословното ядене в рисково
Когато стане дума за готвене, някои дами не стопират да се хвалят с уменията си в кухнята, други пък се оплакват, че не знаят по какъв начин да хван...

Хартията за печене пък има фино покритие от восък от всяка страна, което я прави незалепваща и устойчива на влага. Това е добър, по-евтин сурогат на пергамента и се предлага във всеки супермаркет. За разлика от пергаментната хартия обаче, тя не е толкоз устойчива на топлота, макар че името ѝ подсказва друго и затова не би трябвало да се употребява дълготрайно във фурната, защото восъкът може да се разтопи и даже да се възпламени. Със сигурност сте забелязали по какъв начин ъглите стават кафяви даже единствено след няколко минути.
Ако се чудите какво може да употребявате за дълго печене, заложете на подложки, направени от еластичен, топлоустойчив силиций. Макар да са по-скъпи и от двата типа хартии, те устоят години.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР