Сигурно сте се чудили как биха били нещата, ако можехте

...
Сигурно сте се чудили как биха били нещата, ако можехте
Коментари Харесай

21 психологически трика, които ще ви помогнат да четете хора като отворени книги

Сигурно сте се чудили по какъв начин биха били нещата, в случай че можехте да четете мислите на другите. Някои хора употребяват интуицията си за това, само че в случай че не сте толкоз проницателни, остава единствено един избор: да се научите да четете езика на тялото на хората. Всеизвестен факт е, че получаваме над 55% от информацията посредством невербална връзка. Алън Пийз, австралийски специалист по езика на тялото, написа за това. Имитации, жестове и други придвижвания на тялото могат да демаскират човек и да ви кажат какво в действителност мислят или усещат. Каним ви да обърнете внимание на сигналите, които други хора ни изпращат, без даже да осъзнавате.

1. Затваряне на очите

Ако човек приказва с вас и затваря очите си, би трябвало да знаете, че той се пробва да се скрие от външния свят. Важно нещо, което би трябвало да запомните: това не значи, че индивидът се опасява от вас. Напротив, те се пробват да се отърват от вас, тъй като може да са ви омръзнали. И в случай че си затворят очите, ти изчезваш!

2. Покриване на устата с ръка

Това е отлично увещание, че всички сме имали детство. Спомняте ли си, че сте си закривали устата, когато не сте желали да кажете нещо? Това се случва и в живота на възрастните. Няколко пръста, длан или даже пестник покрай устата ни оказват помощ да не освобождаваме думите, които не желаеме да кажем. Понякога този жест се прикрива от подправена кашлица.

3. Хапане на рамките на очилата 

Виждате човек да хапе рамките на очилата си? Опитайте се да ги подкрепите или да ги развеселите. Те несъмнено се тормозят от нещо на подсъзнателно равнище. Опитват се да се усещат в сигурност, както когато майка им ги кърмеше. Между другото, молив, химикалка, цигара и даже дъвка в устата могат да демонстрират едно и също нещо.

4. Представяне на лицето

Като цяло този жест се употребява за привличане на хора от противоположния пол. Когато слагаме брадички на ръцете си, представяме лицата си по този начин, като че ли се опитваме да кажем: “Това съм аз. Можете да се наслаждавате колкото желаете ”. Мъжете би трябвало да запомнят този жест, с цел да уловят момента и да дадат комплимент в точното време.

5. Разтриване на брадичката

Това вършат хората, когато се пробват да вземат решение. Може да гледат надолу, нагоре, в профил … или на всички места. Те надали даже знаят какво гледат, тъй като са надълбоко замислени.

6. Кръстосани ръце

Това е един от най-популярните жестове. Не е чудно, че доста хора се усещат доста удобно в тази позиция – това им оказва помощ да се изключат от другите хора. Често използваме този жест, когато сме раздразнени от нещо. Скръстените ръце са явен знак, че човек не се усеща добре от нещо.

7. Фиксиране на външния тип

Съгласни ли сте, че тази позиция е по-отворена? Когато дамата желае мъж да я хареса, тя се пробва да се показа по допустимо най-хубавия метод. Тя изправя гърба си, с цел да подчертае гърдите си, а също по този начин може да кръстоса крайници. Събраните отпуснати надолу ръце са сигнал за внимание и голям интерес към човек.

8. Накланяне напред

Когато хората харесват някого и желаят да осъществят контакт с него, те нормално се навеждат напред. В това състояние краката могат да бъдат неподвижни, само че тялото се движи напред интуитивно.

9. Накланяне обратно

Ако някой се облегне на облегалката на стола си, той демонстрира, че е изтощен от диалога. Може би се усещат неловко в наличието на другия човек.

10. Поклащане от петите на пръстите

Да, освен децата го вършат. Това демонстрира, че човек се усеща обезпокоен от нещо.

11. Разтриване на ръце

Смята се, че ръцете излъчват това, което мисли главата. Потъркването на ръцете като цяло значи, че човек има позитивно възприятие за нещо. Те са обнадеждени. Правим това, когато мислим за някои преимущества, които идват в бъдеще.

12. Ръкостискане с две ръце

Ако човек вземе китката ви със свободната си ръка, той демонстрира, че може да му се има вяра.

13. Ръкостискане с длан, обърната към тавана

Дланта върху ръката на някой различен алармира, че човек изпитва състрадание. Но това е правилно единствено в случай че човек го направи неотложно. Ако обаче сте държали ръкостискането от известно време и чак тогава другият човек е поставил ръката си от горната страна, това може да е знак, че желае да ви каже кой дава отговор тук.

14. Ръкостискане с длан, обърната към пода

Ако държите някого за ръка изпод, желаете да му кажете, че сте подготвени да помогнете.

15. Ръкостискане с допиране

Хората от време на време се допират до другите със свободните си ръце. Те могат да допрян предмишницата, лакътя или гърба на другия човек. Подобна инвазия в персоналното пространство значи, че на човек му липсва връзка. Колкото по-близо е докосването до торса, толкоз повече човек има потребност от компания.

16. Фиксиране на вратовръзката

Значението на този жест зависи от обстановката. Ако мъж прави това покрай добре изглеждаща жена, това евентуално значи, че той я харесва. Този жест обаче може също да демонстрира, че човек не се усеща удобно. Може би е излъгал или просто желае да напусне където и да се намира сега.

17. Събиране на косми, които ги няма

Това е по този начин наречения жест на изместване. Хората постоянно го употребяват, с цел да изразят, че не са съгласни по нещо, само че не желаят да го кажат. С други думи, те не показват ясно мнението си, само че несъмнено не са съгласни с нещо.

18. Поставяне на крайници върху бюрото

Подобен жест може да показва доста неща: неприятни маниери, липса на почитание, опит да покаже кой е шефът или даже да покаже, че го е грижа за личното му здраве. Психолози имат вяра, че даже и да се чувствате комфортно в тази позиция, би трябвало да се разполагате по този метод единствено у дома.

19. Обяздване на стол

Столът не е кон и макар, че облегалката му припомня щит, служи за други цели. Много хора не харесват когато някой сяда по този метод, тъй като инстинктивно усещат експанзия. Тази позиция е известна измежду доминантните персони.

20. Игра с обувка

Кръстосаните крайници са една от най-атрактивните позиции за дамите. И в случай че жена си играе с обувката до момента в който седи по този метод, то тя се пробва да притегли вниманието върху краката си. Този жест посочва, че тя е спокойна и отпусната. Също по този начин е и тип зелена светлина за мъжете.

21. Контакт с очите

Очите са прозорецът към душата и също по този начин добър метод за връзка. Можете да прочетете всички усеща и страсти в очите на някого. Влюбените се гледат в очите с вярата да видят по какъв начин зениците на колегата им се уголемяват до момента в който ги гледа. Това в действителност е много елементарно видимо, защото зениците могат да се усилят до 4 пъти повече от естествения им размер. А когато човек е сърдит, очите му наподобяват като мъниста, защото зениците стават в действителност дребни.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР