Сигурно сте чували за японския зелен чай матча. Той нашумя

...
Сигурно сте чували за японския зелен чай матча. Той нашумя
Коментари Харесай

Чудните ползи на зеления чай матча, които не бива да подминаваш


Сигурно сте чували за японския зелен чай матча . Той нашумя от ден на ден и е скъп поради богатия си състав на антиоксиданти – само че дали не е следващата прехвалена мода, която ще отшумее бързо?

Едва ли. Здравният експерт Катрин Суифт назовава матча „ шампанското на зеления чай “ . Ако желаеме да пием зелен чай за здравословни цели, тя предлага да се приема точно матча, с цел да се радваме на по-дълготраен резултат .
 image2_16x9.png Есенна книжна терапия: 5 заглавия, които ще ви върнат лятото (и то с 10% отстъпка) На фокус
Зелен чай и матча постоянно се употребяват с едно и също значение, само че налице са няколко разлики. Зеленият чай нормално се употребява във филтър, а листата на матча се преработват и съхраняват на тънък прахуляк и в места, лишени от светлина и О2, с цел да се запазят антиоксидантните свойства .

Затова и матча идва под формата на прахуляк, само че с доста по-висока централизация зелен чай. Количеството на избрани антиоксиданти е с 137 пъти по-голямо , в сравнение с в останалите видове зелен чай.

И до момента в който японците са консумирали матча в продължение на 800 години (а евентуално и по тази причина са една от най-здравите нации), западните учени занапред учат този тип зелен чай, с цел да открият още от неговите суперсили .

 чай матча Thinkstock

Виж в галерията 5 от изгодите на чая матча, които си коства да опиташ >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР