Сигурно сте чули за това, което се случва с акциите

...
Сигурно сте чули за това, което се случва с акциите
Коментари Харесай

Новото безумие на пазарите: търсене на най-скъсените акциите

Сигурно сте чули за това, което се случва с акциите на GameStop. Ако не сте: ето историята в резюме.

Преди към седмица един анализатор се изправи в обществените мрежи и даде няколко аргументи за какво акциите на компанията са скъпи и би трябвало да поевтинеят до 20 $. Тогава книжата на магазинът за видеоигри се търгуваха при равнища от към 45 $.

Призивът на късия продавач очевидно разгневи вложителите в компанията и инициира бурна реакция измежду самостоятелните вложители и трейдъри, които се сплотиха в обществените конгреси. Последните се проведоха и направиха синхронизирана офанзива към акциите, с цел да се опълчват на късите продавачи.

Мислете за това като за лавина от покупки на релативно стеснен брой акции, които също така бяха мощно скъсени от професионални вложители. Резултатът: лавинообразно повишаване на акциите. Колко лавинообразно? Какво ще кажете за цена на акциите от 231 $, в случай че се съди по равнищата на търговията на извънборсовия пазар преди старта на търговията в сряда. Да, вярно сте прочели - покачването е близо 5 пъти за седмица.

По-интересното е, че за последната една година книжата на компанията са поскъпнали от 3.8 на 230 $. Един много незабравим резултат.

От невероятното повишаване на книжата на компанията се облагодетелстваха доста вложители. По подигравка на ориста един от тези, спечелили най-вече, е известният вложител Майкъл Бъри, облик на един от основните герои във кино лентата " Big Short ".

Майкъл Бъри реализира над 1500% облага от инвестицията си в GameStop в понеделник. Делът на вложителя, разпространяван в облика на героя от " Big Short ", в размер на 1.7 милиона акции скочиха за миг до 271 милиона $ в понеделник, когато акциите на GameStop нарастнаха с нови 145% (преди покачването им с близо 100% във вторник).

Майкъл Бъри е най-известен като вложителят, който направи залог за милиарди долари против жилищния пазар в Съединени американски щати - и завоюва.

Scion Asset Management на Бъри притежаваше 1.7 милиона акции в GameStop по последни данни, които бяха на стойност едвам 17 милиона $ в края на септември. Оттогава цената на акциите на търговеца на видеоигри скочи внезапно. В сряда Бъри написа в Twitter, че е затворил позицията си.

Бъри, който беше показан от Крисчън Бейл във филмовата акомодация на книгата на Майкъл Луис " Big Short ", можеше да донесе още по-голяма облага на фонда си. В края на март предходната година той притежаваше 3 милиона акции в GameStop, които през днешния ден биха коствали над 660 милиона $. Той обаче понижи позицията с към 38% през идващите шест месеца.

Заедно със съоснователя на Chewy Райън Коен, Бъри пропагандира за промени в GameStop от известно време. Шефът на Scion написа писмо до шефовете на компанията през август 2019 година, аргументирайки ниската цена на акциите и големия пай интерес, които допускат липса на религия в ръководството и призовавайки за всеобщо изкупуване на акциите.

Новата мода на пазара - търсене на мощно скъсени акции

Динамиката, която на пръв взор способства за " изстискването " на късите продавачи при търговеца на видеоигри GameStop Corp., също наподобява оказва въздействие върху акциите на голям брой други мощно скъсени компании.

AMC Entertainment Holdings, BlackBerry и търговецът на дребно Express, са изпитали остри придвижвания нагоре, през последните дни, без забележими вести.

В случая с AMC, най-големият кинооператор в света, това докара до облаги от над 120% през годината към днешна дата, макар че компанията увеличи капитала си и главният й бизнес остава мощно усложнен от пандемията на ковид.

Кризата остави множеството киносалони на AMC затворени за месеци през 2020 година, възпира огромните студия от стартирането на нови блокбъстъри и принуди тези кина, които бяха отворени, да работят с стеснен потенциал.

В понеделник AMC разгласи, че е събрал личен капитал и дълг в размер на 917 милиона $, с цел да си помогне да премине през засегнатата от ковид зима; акциите скочиха с 25.9% в понеделник.

" Днес слънцето грее върху AMC ", съобщи основният изпълнителен шеф Адам Арон в изказване. " След като осигурихме над 1 милиард $ пари в брой сред април и ноември 2020 година, посредством набиране на личен капитал и дълг, дружно със скромна сума на продажбите на активи, през днешния ден с горделивост оповестяваме, че през последните шест седмици AMC е събрал спомагателни 917 милиона $ капитал за подсилване на нашата ликвидност и финансово положение. Това значи, че всевъзможни диалози за иден банкрут на AMC са изцяло отвън масата. "

Майк О`Рурк, основен пазарен пълководец в Jones Trading, съобщи, че може да се твърди, че общността на Reddit WallStreetBets е избавила AMC от банкрут, задвижван от пандемията. Компанията организира още едно предложение на пазара на 50 милиона акции в понеделник, сподели той.

" Броят на акциите на компанията ще бъде 337 милиона, когато тази продажба завърши, по отношение на повече от 58 милиона през октомври ", написа О`Рурк в коментар. " Пазарната капитализация на компанията е съвсем двойно по-голяма от тази преди ковид. "

Подобно на другите имена, уловени в тази спекулативна полуда, AMC има високо равнище на пай интерес като % от акциите в послание, който в петък беше 23%. Продажбите на акции в понеделник понижиха късия интерес до 11.5% от акциите, сподели О`Рурк.

Акциите на усложнения търговец на дребно Express бяха измежду тези, които бяха наранени от очевидното " късо изстискване ", съгласно анализатора на Wedbush Джен Рединг, като те са нарастнали повече от три пъти (с 255%) за два дни с рекорден размер, макар че няма известия от компанията.

Акциите скочиха със 132% в понеделник при размер от 358.6 милиона в понеделник, откакто прибавиха 53% в петък при размер от 77.3 милиона броя. За съпоставяне, среднодневния размер при позицията за последните тридесет дни е едвам 18.9 милиона акции.

Компанията удостовери пред MarketWatch, че последното обществено известие е направено на 14 януари, когато акциите нарастнаха с 24% в размер от към 51 милиона акции, откакто Express разкри съглашение за в допълнение финансиране от 140 милиона $ със Sycamore Partners, както и с Wells Fargo и Bank of America. Това финансиране несъмнено беше добра вест за търговеца на дребно, който се бори да остане кредитоспособен. Но акциите паднаха с 9.4% през идващите три дни, тъй че е малко евентуално ралито от петък до понеделник да е резултат от тази вест.

BlackBerry беше следващата акция, наранена в скорошната игра за разтрошаване на " късите продавачи ". Базираната в Канада софтуерна компания за киберсигурност към този момент са се изстреляли 144% на фона на осемдневна серия от облаги.

В понеделник BlackBerry разяснява неотдавнашната търговия със своите акции, по искане на Регулаторната организация на капиталовата промишленост на Канада (IIROC): " Компанията не е осведомена с никакви основни, неразкрити корпоративни разработки и няма основни промени в бизнеса си или каузи, които не са обществено оповестени, което ще регистрира неотдавнашното нарастване на пазарната цена или размера на търговията на нейните елементарни акции. "

Други акции, видимо погълнати от лудостта:
Bed Bath & Beyond Inc. BBBY. В понеделник акциите се повишиха с цели 50%, като усилиха годишните си облаги до 96%. Печалбите пристигнаха даже откакто резултатите на търговеца за третото тримесечие, оповестена по-рано този месец, не дадоха отговор с доста на междинните упования. Производителят на слушалки Koss Inc. увеличи видя растеж на пазарната си капитализация с 55% във вторник, което усилва облагите му досега до 173%.
*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР