Сигурно сме си казвали поне веднъж, че ще изпием едно

...
Сигурно сме си казвали поне веднъж, че ще изпием едно
Коментари Харесай

Лекува ли кафето главоболие

Сигурно сме си казвали най-малко един път, че ще изпием едно кафе с вярата да ни мине главата . Но е добре да не разчитаме единствено на догатки и очаквания, а да знаем каква е разумната връзка сред потреблението на кофеин и главоболието.

Кофеинът е стимулант на нервната система. А това дали ще облекчи или ще провокира главоболие зависи на първо място от количеството, което консумираме.

Облекчение на болката

Мигренозното главоболие се предизвиква от разширението на кръвоносните съдове към мозъка, което усилва притока на кръв към него. Кофеинът пък има свойството да стеснява тези кръвоносни съдове и да понижава количеството кръв с до 27%.
 Снимка 491754

Това значи, че в дребни количества може да повлияе позитивно на болката. Препоръчително е обаче да изпием едно кафе незабавно щом усетим първите признаци на мигрена. Неслучайно доста медикаменти за мигрена съдържат кофеин.

Важно е уточнението, че в случай че ни боли главата приблизително до 14 пъти в месеца, не трябва да одобряваме повече от 200 мг кофеин дневно . В противоположен случай ще реализираме противоположния резултат - усилване на мигрената.
 Снимка 463049

Предизвикване на болката

Ако главоболието за нас е безусловно всекидневие, то е най-добре да забравим за потреблението на кафе. Повече от 200 мг кофеин дневно сигурно не са целесъобразни. А дружно с тях би трябвало да върви и подобаващото количество вода.
 Кафето, кофеинът и какво ще се случи, в случай че спрем да го консумираме
Какво ще се случи, в случай че спрем да пием кафе

Промяната е забележителна

Ако пием доста кафе, само че не и задоволително вода, си подсигуряваме главоболие, породено от дехидратация . Ако пък внезапно спрем изцяло потреблението на кафе, а преди този момент сме пиели по две-три чаши дневно, един от признаците, който ще усетим, е точно главоболие, предава Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР