Сигурно си казвате, че едно време хората са водили по-спокоен

...
Сигурно си казвате, че едно време хората са водили по-спокоен
Коментари Харесай

Прочутите рецепти с билки на баба Ванга за здрава имунна система

Сигурно си казвате, че едно време хората са водили по-спокоен живот и не са се тормозили чак толкоз за своята имунна система.
Нямало е и ковид. Но все пак някои откриватели считат, че баба Ванга е предсказала пандемията.
По данни на съветската медия 24СМИ, показваща диалози на нейни близки, тя говорела за незнайна на хората болест, която ще се появи през 2020 година

Описала я като страшна чума, която ще бъде съдбоносна за всички хора по света.
Няма да влизаме в разногласия и разнищване на теории, споделени от почитателите на пророчицата от Рупите.
Важното е да се върнем на това, което тя постоянно е твърдяла приживе – че билките могат да ни спасят от доста заболявания и беди.

Баба Ванга постоянно е препоръчвала лечебната мощ на билките, в която не всеки от нас има вяра. Тя била безапелационна, че всеки би трябвало да употребява тези, намиращи се в региона, в който е роден.
Причината още веднъж е в природата и нейното хармонично единение с индивида.
„ Не признавам лекуване при което би трябвало да се пият по 20 – 30 билки едновременно. Понякога хората изпиват по цели чували, от разнообразни растения, а резултатът е дребен.

Аз предлагам за дадена болест единствено по една билка или единствено едно лечебно средство, с цел да знае човек от какво се е лекувал или от какво си е навредил “, казвала най-известната българска пророчица. И посочвала на всеки, който я посети, че открием ли коя билка ни оказва помощ, ще се излекуваме.
„ Аз не настоявам, че съм огромен билкар, на мене тези билки ми се споделят. Много постоянно названията им, които изказвам, са ми безусловно непознати “, твърдяла тя.
Може би си мислите, че за укрепване на имунната система тя давала съответни отвари от чай.

Но преди да стане дума за топлите питиета, предложени от нея, е добре да изясним, че баба Ванга съветвала хората да се поливат с водата, в която са сварени съответни лековити растения.

И обяснявала, че по този метод техните съставки са по-ефективни.
„ Пийте постоянно чай от горски плодове и растения.
Те са чисти и са извор на здраве “, заръчала Ванга. Нейните комбинации били неразбираеми на доста опитни знахари и фитотерапевти.

А когато я питали утвърждава ли хапчетата, тя отговаряла, че те затварят вратата на природата и по този метод тя не може да влезе в нашия организъм.

Чай от мащерка, лайка или щипка смрадлика в малко вода са нейните елементарни решения за болно гърло. Последната билка да вземем за пример тя давала и за зачервено гърло и кашлица.
За задачата една супена лъжица смрадлика се вари в 500 мл вода, до момента в който изври на половина.
Прецежда се и се пие денем на три пъти, с малко мед, наложително след ястие, с цел да не нервира стомаха.

Едно време за имунна отбрана тя варяла мащерка в огромен съд и казвала на хората да се поливат с отварата по веднъж месечно.
Освен чай, баба Ванга пиела и водата от вареното жито.
Тя го похапвала един път седмично и с отварата, останала в тенджерата след прецеждане си изчиствала организма. Имала и повече сили, като по този елементарен метод се предпазвала от намаление на имунната система.

„ Вечер преди лягане наложително си мийте краката, още по-добре е, в случай че можете да вземете душ.

Така отмивате от тялото си освен праха, газовите изпарения от улиците и умората, само че и всички отрицателни мисли и въздействия, които нарушават съня ви “, обяснявала пророчицата и била безапелационна – водата не би трябвало да е прекомерно гореща.
„ Не стойте на течение, не стойте на влага, не пийте студена вода. От настинка стават множеството заболявания, от влага “, бил съветът на гадателката.
Нейната рецепта при настинка – с липа, е доста известна. Но вместо чай, тя смилала въглен от изгорялото дърво с лечебни цветове.

Него го кипвала във вода, като от нея изпивала чаша – по малко, в продължение на седмица.

„ Научете се да почивате вярно. Денят е основан за работа, а нощта – за отмора. За да сте здрави и работоспособни, си лягайте вечер в 10 часа и ставайте заран в 5-6 часа “, гласял нейният съвет.
Пророчицата била много дейна като млада, нищо че не виждала. И постоянно, когато я питали какво мисли за придвижването, тя отговаряла, че освен заболявания, само че и мързелът също погубва индивида.
„ Движете се повече и работете. Мързелът е болест, която поврежда освен нравствено, само че и физически “. Ето за какво тя карала хората да вървят по-често боси, изключително през лятото, когато е топло и могат елементарно да се свържат със земята.

Ванга твърдяла, че кой с каквото желае да навреди на другия, вреди на самия себе си. Тя не била от тези гадателки, при които хората идвали за изработката на вълшебства.
Дори насърчавала да се дава амнистия, а не възмездие при направена несгода.
Ето за какво и до през днешния ден хиляди хора от България и света си я спомнят с положително, като постоянно, когато имат опция, посещават църквата „ Света Петка Българска “ в Рупите, където да ѝ възпламенят свещ и изчистят съзнанието си.

„ Обичайте се, стремете се към положителни мисли и каузи, тъй като това е най-хубавото лекарство за всички! “, повтаряла пророчицата.

И като се замислим, нейните елементарни упътвания и рецепти наистина биха ни помогнали, стига да се върнем към природата и да помислим за нейното запазване.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР