Сигурно помните разкритията на 19 минути за тайни срещи на

...
Сигурно помните разкритията на 19 минути за тайни срещи на
Коментари Харесай

Защо ПП и БСП не подкрепиха отнемането на Росенец от Лукойл? Разбра се кой ще да е платил пиара в Ди Велт за „спасителите на Украйна”

Сигурно помните разкритията на 19 минути за секрети срещи на съпредседателя на Политическа партия Асен Василев, до момента в който беше вицепремиер с ръководители на Лукойл, които са близки и до другия вицепремиер по време на постоянното държавно управление Корнелия Нинова, чийто брачен партньор – митничар дълги години беше шеф в структурата на съветския колос.

Не е учудващо на този декор, че двете партии не поддържаха отнемането на концесията за пристанище Росенец в Коалиция Лукойл. Така ги нарекохме още предходната пролет, поради дейностите им в сгода на овладяната от Путин петролна компания, чийто притежател Алекперов беше отхвърлен в първите дни на войната в Украйна и се утеши да има тъжния мол България в София, вдигнат от компания на сякаш проамериканския олигарх Иво Прокопиев.

От Българска социалистическа партия 15 от 19 народни представители се въздържаха, а 4 гласоподаваха срещу, също 4 гласоподаваха срещу и от Политическа партия, а 26 гласоподаваха въздържал се – цялостен синхрон на двете партии, които облагоделстваха при своето ръководство в кабинета Петков – Нинова Лукойл, като се вършиха, че не виждат прибирането на повече от 1 лева връхнина над естествената облага от всеки литър гориво, а след това съзнателно в допълнение надуха цените, като оповестиха месеци предварително 25 ст. понижение от цените на горивата, подскочили с над 60 ст, до момента в който се вкара мярката, само че не за сметка на Лукойл, а на всички данъкоплатци.   

Отнемането на концесията за пристанището, което се явяваше съветски анклав със лична граница и митница у нас, стана по предложение на Петър Чобанов от Движение за права и свободи и беше подкрепено единомислещо от присъстващите депутати от Демократична България, ГЕРБ, БВ и партията на Доган.

От през днешния ден, 5 февруари, Народното събрание дефинитивно забрани износа на петрол и нефтопродукти с съветски генезис от България, с изключение на за Украйна и страни отвън Европейски Съюз. Парламентът одобри законопроекта, импортиран от Движение за права и свободи. С него се вкарва акцизно облагане на продуктите на Лукойл Нефтохим в Бургас. Приходите от акцизите ще отиват за обезщетения на бизнеса поради високите цени на електрическата енергия. Тоест, за разлика от мярката на Петков – Нинова, която ще ни донесе и колосална санкция от Европейската комисия, както тя разгласи преди дни, този път руснаците ще си платят, а не българските данъкоплатци.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР