Сигурно и до вас достигна новината, която съобщи Нова телевизия,

...
Сигурно и до вас достигна новината, която съобщи Нова телевизия,
Коментари Харесай

Хотелиери и наемодатели слагат скрити камери в стаите: ето как да ги откриете

Сигурно и до вас доближи новината, която заяви Нова телевизия, че притежател на хотел в курорта Афитос, Халкидики е инсталирал скрити камери в стаите за посетители. Български туристи са разкрили общо 6 устройства, които записват изображение и тон. 34-годишният хотелиер твърди, че задачата на камерите не е била да записва интимни моменти на клиентите. По думите му са употребявани като предварителна защита против обири.

Случаят въобще не е изолиран като единствено през април имаше голям скандал и срив в акциите на Airbnb след вест за скрити камери в спални и бани на жилища, отдавани през платформата.

Достъпността на хардуера и по-специално при камерите направи по този начин, че за доста ниска сума всеки може да си купи скрита камера и да я разположи където реши. Да не приказваме, че със напълно малко механически знания такава камера елементарно може да бъде съединена по този начин, че да е съвсем неуловима. И без значение дали това се прави от боязън за имуществото или с някакви по-пикантни хрумвания – пострадалите постоянно са клиентите. По този мотив взехме решение да обобщаваме информация, която към този момент сме споделяли с вас, с цел да знаете.

Как да откриете скрити камери в границите на няколко минути

Обобщихме 7 ефикасни метода, които могат да ви оказват помощ да откриете скрити камери в хотелски стаи, бани и домове. Ако се притеснявате, че някой може да ви шпионира, има няколко елементарни стъпки, които можете да предприемете, с цел да ревизирате за скрити камери. Повечето от тези способи са изцяло безвъзмездни и с малко старания би трябвало да съумеете да откриете всички скрити камери в стаята или офиса си.

Огледайте деликатно

Един от най-лесните способи за разкриване на скрити камери е да ревизирате деликатно стаята. Претърсването сантиметър по сантиметър, даже единствено с взор, би било потребно за разкриване на „ явни “ скрити камери още на първата стъпка. Най-често срещаните места за разкриване на скрити камери:

    Детектори за дим     Оборудване за пречистване на въздуха     Книги     Стенни декорации     Електрически контакти     Растения на бюрото     Кутии     Плюшени мечета     Възглавници за дивани, плотове на маси и рафтове     Кутийки за DVD     Лампи     Декодери за цифрова телевизия     Стенни контакти     Стойки за сешоари     Стенни часовници или будилници     Куки за дрехи     Химикалки

Ослушвайте се, до момента в който преминавате през цялото помещение. Някои скрити камери със датчици за придвижване биха издали леко жужене, когато са в деяние.

Изключете осветлението в стаята и използвайте фенерчета

Можете да откриете скрити камери, като изключите всички светлини и употребявате фенерче. Повечето скрити камери имат червени или зелени светодиоди, които ще мигат или ще светят, когато са в условия на слаба осветеност.

Можете да следвате следните стъпки, с цел да откриете скрити камери в тъмни условия:

    Дръпнете завесите в стаята си и изключете осветлението. Уверете се, че стаята е допустимо най-тъмна.     Проверете дали в стаята ви има мигащи червени или зелени светодиоди.     Включете фенерчето и го завъртете из стаята, с цел да видите дали има отразена светлина от обектив.
Погледнете Wi-Fi мрежата

Повечето безжични скрити камери са свързани към Wi-Fi, тъй че да могат да се следят от разстояние. Ако имате достъп и опция, можете да ревизирате какъв брой устройства са свързани към маршрутизатора, с цел да намерите скрити камери.

Ако сте в личния си дом, можете да влезете в администраторския акаунт на маршрутизатора и да откриете кои устройства са свързани към същия Wi-Fi. Скритите камери нормално се демонстрират като „ незнайно устройство “ или идват със странни имена. Можете да премахнете устройството от мрежата си, тъй че то да не работи обикновено. Ако не знаете администраторския акаунт, можете да изтеглите приложение за сканиране на Wi-Fi. То може да разпознава всички устройства в същата Wi-Fi мрежа като телефона ви. Потърсете всякаква диря, която може да е знак за скрита камера.

Понякога обаче това няма да сработи, тъй като не могат да бъдат разпознати и други устройства, да вземем за пример принтери. Скритите камери, които записват локално, няма да бъдат открити с този способ. Можете да опитате няколко метода, с цел да ги откриете.

Намиране на скрити камери с мобилните си телефони

Съществуват редица способи, по които човек може да открие скрити камери благодарение на своя мобилен телефон бил той iPhone или Android. Един от най-ефективните способи е да се обадите и да се разноските в близост. Ако наоколо има скрита камера, тя евентуално ще попречи на сигнала на телефонното позвъняване.

Или можете да ревизирате помещението с предната камера на телефона, чийто обектив няма инфрачервен филтър и може да разпознава инфрачервените светлини на скритите камери.

Използване на детектор за скрити камери

Професионалните детектори за радиочестотни сигнали или други детектори за скрити камери са много ефикасни за разкриване на шпионски камери. Цената варира в необятни граници, като може да бъде от няколко $ до стотици долари.

Но преди да започнете, по-добре изключете и извадете от контакта всички устройства, които изпращат радиосигнали, в това число кухненски уреди, бебешки монитори, рутери, модеми, тв приемници и така нататък Тези устройства могат да повлияят на резултата от откриването.

Включете устройството и деликатно прегледайте стаята си. Обикновено детекторите издават звуков сигнал, когато засекат сигнал, което ви дава звукова индикация, когато сте наоколо до евентуална камера.

Имайте поради, че радиочестотният детектор за скрита камера улавя единствено един тип периодичност. Ако скритите охранителни камери и други бръмбари употребяват голям брой честоти, които се трансформират бързо, детекторът може да не открие съществуването на скрити шпионски камери. Добрата вест е, че неприятните момчета не биха конфигурирали скрити камери със комплицирани честотни мрежови сигнали, защото този вид скрити шпионски камери са доста по-скъпи.

Проверете дали зад огледалата има скрита камера.

Не забравяйте да ревизирате за скрити камери в огледалата в тоалетната, съблекалните и други

Има един потребен съвет, който можете да употребявате, с цел да откриете такива двустранни огледала в дрешници, тоалетни, бани и т.н.:

    Поставете нокътя си върху огледалото.     Наблюдавайте дистанцията сред пръста ви и огледалото.     Вижте дали има разстояние сред пръста ви и изображението. Ако това е по този начин значи това е същинско огледало. Ако пръстът ви и изображението се допират компактно, в огледалото може да има скрита шпионска камера.     Можете също по този начин да докоснете огледалото, с цел да определите дали то е в двете посоки. Обикновеното огледало ще издаде тъп тон, до момента в който двупосочното огледало ще издаде изострен или кух тон. Наемете професионален механик

Ако планирате да останете някъде за избран интервал от време или се нуждаете от персонално място за доста значими събития, наемането на професионален механик е най-надеждният метод да се отървете от скритите камери. Той може да коства повече от другите способи, само че може да ви спести доста сила и да ви предложи успокоение. Квалифицираният механик разполага с професионално съоръжение за намиране на скрити камери – жични или безжични.

Освен това техникът е подготвен да намира скрити камери. Той или тя знае добре кои неща или места да търси: всеки детектор за пушек, винт и други прикрития. Скритите камери постоянно се обновяват и в никакъв случай не можете да предвидите под какво ще бъдат маскирани. Ако подозирате, че ви наблюдават, само че в последна сметка не откривате нищо извънредно, предлагаме ви да потърсите помощ от професионални екипи, ако персоналното ви пространство е застрашено.

Как наподобяват скритите камери?

Скритите камери се оферират в разнообразни размери и форми и могат да наподобяват като съвсем всичко. Скритата камера може да бъде толкоз дребна, колкото дупчица или ключодържател, може да бъде сложена в предмети от нашето всекидневие като детектор за пушек, винт и други В множеството случаи скритата камера ще наподобява като детектор за пушек, винт, USB зарядно устройство или рутер и други

По-долу ще представим някои от най-често срещаните типове скрити камери:

Скрита камера в детектор за пушек

Не е елементарно да се откри скритата камера в детектор за пушек заради височината му. Димният детектор се намира под тавана и е мъчно наличен за елементарните хора. Още по-лошото е, че той наподобява толкоз обикновено в стаите на хората, че никой не осъзнава, че в действителност е шпионска камера.

Как да откриете скритата камера в детектора за пушек?

За да откриете скритата камера в детектора за пушек, можете да се изкачите нагоре и да го огледате деликатно. Или можете да изключите осветлението в стаята и да светнете с фенерче върху детектора за пушек, с цел да видите дали вътре има обектив.

Скрита камера във винтове

Вярвате или не, само че в дребен винт може да има скрита камера. Такава шпионска камера нормално има обектив, затрупан от подправен винт, и може да бъде обвързвана към DVR устройство посредством кабели. Този тип камера с дупчица е съвършено замаскирана и може да бъде скрита на всички места.

Как да намерим скритата камера във винта?

За да откриете скритите камери във винта, би трябвало да разгледате по-отблизо странните винтове в стаята си или да употребявате фенерчета, с цел да ги ревизирате. Ако не сте сигурни дали това е скрита камера във винта, можете да го покриете с забрадка за всеки случай.

Шпионски камери за USB зарядно устройство или адаптер

Скритите камери в USB зарядно устройство са толкоз известни на пазара и точно такива са открити в хотела в Гърция. Компактният дизайн улеснява слагането на дребна камера, а черният похлупак прави обектива съвсем незабележим. Нещо повече, той може да зарежда камерата и да записва по едно и също време.

Как да откриете скритата камера в USB зарядно устройство?

Ако подозирате, че USB зарядното устройство съдържа скрита камера, не се тормозете прекалено много, защото USB зарядните устройства с шпионски камери се откриват относително елементарно. Обърнете внимание на повърхността му и проверете за подозрителни отвори, каквито едно обикновено USB зарядно устройство не би трябвало да има.

Имайте поради, че този който поставя скритата камера може да е много по-изобретателен от общия случай, или да си я е сглобил самичък. Дори и в този случаи обаче първите препоръки биха сработили в по-голям %.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР