Сигурни сме, че няма жена на планетата, която да следи

...
Сигурни сме, че няма жена на планетата, която да следи
Коментари Харесай

Кога да изхвърлим това червило

Сигурни сме, че няма жена на планетата, която да следи периода на валидност на козметичните артикули, които употребява. А той варира от три месеца за спиралата до две години за лака за нокти. Ето какъв брой дълго може да употребяваме най-популярните артикули за разкрасяване.

Кремове - от 6 месеца до 1 година

Правилото е, че колкото по-чиста и органична козметика ползвате, толкоз тя е по-нетрайна, тъй като не съдържа консерванти. Същото важи за козметика въз основата на вода. Кремовете, в чието наличие има витамин С и ретинол, би трябвало да се съхраняват на хладно, изсъхнало и мрачно място, с цел да не се повреди съставът им. Продуктите със наличие на слънцезащитен фактор би трябвало да имат категорично посочен период на валидност, след който стартират да ни " пазят " по-малко. Експертите поучават да избирате кремове в опаковки с помпа, а не в бурканче - по този начин няма да се постанова да бъркате в продукта и да го замърсявате, което понижа периода му на валидност.

 Снимка 352816

Фон дьо загар - от 6 до 12 месеца

Когато той не съдържа вода, съвсем няма заплаха в него да се развият бактерии. Трябва да следим за смяна в цвета и миризмата - сигурен симптом, че е време да отиде в кошчето. Правилото за помпичката против бурканчето важи и тук - в случай че се постанова да бъркаме с пръсти, гъбичка или четка в продукта, би трябвало да помним, че съкратяваме живота му.

Спирала, очна линия и сенки - от 2 до 3 месеца

Бактериите се популяризират най-бързо в продуктите, които ползвате за очите си. Тези със наличие на вода (спирала, очна линия) се замърсяват най-лесно и би трябвало да ги промените след 3 месеца или когато сте имали очна зараза. Сенките имат малко по-дълъг живот, в случай че държите контейнерите им добре затворени.

 Снимка 352815

Червило - от 1 до 2 години

Стандартните червила са с високо наличие на восък, което значи, че бактериите се задържат единствено по повърхността му. Сигурен метод да ги " унищожим ", в случай че сме били заболели или инцидентно някой е употребявам червилото ни, е да обгорим върха му със запалка. Гланцовете за устни би трябвало да се сменят по-често, тъй като с апликатора вкарваме повече въздух и микроби в течността.

Лак за нокти - до 2 години

Стандартните са по-трайни от тези с олекотена и по-екологична формула. Трябва да оставяме шишенцата отворени за допустимо най-кратко време, да ги държим ги на хладно и мрачно, и да ревизираме за странна миризма и обезцветяване преди да се лакираме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР