Сигурни сме, че можете да кажете наизуст 5-те правила за

...
Сигурни сме, че можете да кажете наизуст 5-те правила за
Коментари Харесай

Какво да направим, ако все не успяваме да спазваме режим

Сигурни сме, че можете да кажете наизуст 5-те правила за воденето на здравословен метод на живот и поддържането на добра форма.

Нека ги преговорим – да спортуваме постоянно, да се храним умерено, да спим задоволително, да пием задоволително течности, да не прекаляваме с алкохол и цигари.

Какво обаче се случва на процедура, знае всяка една от нас, която се пробва да жонглира освен с тези пет правила, само че и с отговорностите към фамилията, децата и специалността?

В последна сметка се оказва, че нито за спорт е останало време, нито сънят е задоволителен, а успокояващата чаша вино вечер незабелязано се е трансформирала в бутилка, с торта за компания.

Означава ли това да се предадем и да оставим здравето и себе си на произвола на ориста? Разбира се, че не. Просто би трябвало да приспособяваме петте правила към личния си живот по този начин, че да се поздравим с по-добро здраве, по-хубава фигура, по-удовлетворяващо всекидневие.

Ето по какъв начин можете елементарно да поддържате хубостта си извън и от вътрешната страна:

Всяко придвижване е спорт

 Essenziale Istock

Ако по този начин и не успявате да ходите постоянно на тренировки, следвайте различен метод – три пъти в седмицата се движете по един час интензивно. Това може да значи всичко – бързо вървене, бягане, танци – каквото ви е на сърце. Не е нужно да е едно и също, просто се уверете, че се движите постоянно. Ако въпреки всичко не успявате и с това, ходенето пеш също се брои – старайте се да вършиме минумум по 6000 крачки дневно.

По-добре един ден без сладко, в сравнение с един ден със

 Essenziale Istock

Когато си помислите „ край, от през днешния ден спирам сладкото “, незабавно ви се дояжда нещо сладко, нали? Това е разбираемо, ние не обичаме възбраните и бързаме да ги нарушим. Затова подходете със себе си като с малко дете – обещайте си, че ще ядете торта, но „ различен път “.

Не е нужно да спрете сладкото „ вечно “, а просто да го пропуснете през днешния ден. А когато на следващия ден стане „ през днешния ден “, отново го пропуснете. И по този начин до момента в който минат най-малко няколко дни. А след това хапнете едно парче торта или шоколад, зад тила си имате цели 6 дни, през които не сте яли сладко. Старайте се да не прекалявайте и с тежките и мазни храни, изключително късно вечер.

Сънят е здраве

 Essenziale Istock

Специалистите поучават – здравословно е да се спи сред 7 и 9 часа. Ще го постигнете по-лесно, в случай че:
Лягате вечер по едно и също време; Изграждате си успокояваща рутина преди лягане; Осветлението е приглушено и матракът е удобен; Не прекалявате с кофеинови питиета, изключително директно преди сън.
Водата е значима

 Essenziale Istock

Препоръчително е да приемате към 2.7 литра вода дневно, което включва и водата, съдържаща се в храните, които консумираме. За да автоматизирате процеса, просто дръжте наоколо постоянно цялостна чаша или бутилка с вода – по този начин незабелязано ще извършите нормата и ще придобиете потребен табиет, тъй като водата ни оказва помощ да поддържаме физическата си форма, дава сила на тялото и мозъка, бори се с главоболието и може да подкрепи загубата на непотребните килограми.

Помогнете на тялото си

 Essenziale Istock

Тялото ни e тънък механизъм с доста детайли, които би трябвало да работят в синхрон между тях, с цел да сме здрави. Когато един орган не работи както би трябвало, затормозен от метода на живот, това се отразява на целия организъм.

Такъв е казусът с черния дроб да вземем за пример. Той е значима част от храносмилателната система, дава отговор за обмяната на веществата и детоксикацията. Когато черният дроб се натовари от значителни количества храна и алкохол, неговата функционалност се затормозява.

Незаменима помощ тук идва от Essentiale Energy – единствено с една капсула на ден, Essentiale Energy пази от увреждане ДНК, протеините и липидите в черния дроб, има антиоксидантно деяние и подкрепя чернодробния метаболизъм.

Не пушете!

Ако има нещо, което 100% вреди на здравето ви, това са цигарите. Ако едно парче торта може и да се „ изгори “ с два часа кардио, то това не е по този начин с една изпушена цигара.

Но ние няма да ви забраняваме цигарите, тъй като знаем, че това не оказва помощ. Просто ще ви посъветваме да не палите. Дръжте цигара в ръка, дръпвайте си от нея, правете се, че издишвате пушек, само че не я палете. Ще се изненадате по какъв начин желанието за пушене е в действителност 90% предпочитание да занимавате ръцете си с този обред и едвам 10% действителна никотинова взаимозависимост.

Ето, нали ви казахме, че не е мъчно да спазваш режим, стига да не си прекомерно строга към себе си и да се отнасяш с обич към тялото си.

Есенциале Енерджи е хранителна добавка за възрастни и лица над 12 години. Не е сурогат на разнообразното хранене. Essentiale е №1 бранд в света измежду медикаментите за лекуване на черния дроб, в стойност за 2019 година, по данни на Nicholas Hall's global CHC database, DB6. За повече информация: Санофи България ЕООД, София 1784, бул. Цариградско шосе 90, тел. 02/970 53 00, факс: 02/970 53 33,
e-mail: [email protected]. MAT-BG-2100270/09/2021
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР