„Сигурен съм, че следващите имена от „Досиетата Пандора” ще бъдат

...
„Сигурен съм, че следващите имена от „Досиетата Пандора” ще бъдат
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Следващите имена от „Досиетата Пандора” ще бъдат свързани с ГЕРБ

„ Сигурен съм, че идващите имена от „ Досиетата Пандора” ще бъдат свързани с ГЕРБ или ще бъдат директно от ГЕРБ. Кой имаше опция да краде през последните 12 години”, съобщи в ефира на „ Здравей, България” юрист Николай Хаджигенов. Той изясни, че не е наложително наличието ти в лист с офшорни форми да значи кражба. Но не е изумен, че името на Пеевски се е появило в листата.
„ Пеевски влезе в политиката с един остарял автомобил и 3000 лева Няколко години по-късно стана мултимилиардер. Няма скотщина в България през последните 12 години, в която да бръкнеш и да няма Делян Пеевски директно или индиректно вътре. В това няма изненада. Очаквам да излязат още имена и то съответно на политици или на хора, свързани с политиката. Изявлението му до медиите беше защитна реч”, счита Хаджигенов.
Той уточни, че по закон би трябвало да се заявява безусловно цялото имущество.
„ Ако някой се чуди за какво Цацаров от основен прокурор стана началник на КПКОНПИ, ето за това. Пеевски беше най-проверяваният политик. Проверките преди ги правеха едни други хора и те гледаха и не виждаха, като Иван Гешев. Сега управлението на Национална агенция за приходите и ДАНС е друго. Проверката от тези две институции ще бъде качествена. КПКОНПИ отхвърлям да го разясня, до момента в който Цацаров е там. Очаквам около „ Пандора” доста нарушавания да излязат на бял свят. Имайте поради, че „ Магнитски” отвори Кутията на Пандора”, сподели още юристът и политик.
Според него до момента ДАНС и Финансовото разузнаване не са работили. Той даде образец с Васил Божков, който е теглил милиони от личните си сметки, а институциите не са разбирали.
Хаджигенов уточни, че ще се съгласи на съдружно съглашение с „ Продължаваме промяната”, в случай че в него частта за правораздаването е такава, каквато от „ Изправи се БГ! Ние идваме!” считат за вярна. Относно претендентите за президент, той изясни, че решение ще бъде взето до края на седмицата след разбор. Според него Румен Радев е позволил неточност с указа на Гешев. Въпреки това ще избере сред Радев и Лозан Панов, само че единствено в случай че има спор сред двамата. При липсва на подобен, Хаджигенов може би няма да гласоподава на изборите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР