Сигурен съм, че скоро България ще бъде приета в Шенген.

...
Сигурен съм, че скоро България ще бъде приета в Шенген.
Коментари Харесай

Хърватия подкрепя България за присъединяването ѝ към Шенген



Сигурен съм, че скоро България ще бъде призната в Шенген. Това е в полза на Европейския съюз. С тези думи министърът на външните работи и европейските въпроси на Хърватия Гордан Гърлич Радман изрази поддръжката на Загреб за присъединението на България към Шенгенското пространство по време на среща с министър-председателя акад. Николай Денков.

Премиерът уточни, че премахването на граничния надзор сред България и Гърция и България и Румъния би дало опция защитата от тези граници да бъде пренасочена към границите със Сърбия и Турция, където мигрантският напън е най-силен. Акад. Денков посочи също стопански и екологични преимущества на присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство.

Тема на диалог сред министър-председателя и министър Радман бе и задълбочаването на търговията сред двете страни. Хърватският посетител би се радвал да види хърватско вино да се продава в българските магазини, както и българско вино на рафтовете в страната си.

Подобряването свързаността и инфраструктурата сред двете страни също бе разисквано по време на срещата. Премиерът разяснява, че желаеме да модернизираме жп линиите сред България и Хърватия. Според министър Радман би било потребно и откриването на непрекъсната директна самолетна линия сред двете европейски столици.

България и Хърватия могат да си сътрудничат и в енергийния бранш. Акад. Денков уточни, че някои от най-големите планове, свързани с фотоволтаичните системи, са дело на български компании.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР