Сигурен съм, че имаме много приятели. Искам да помоля за

...
Сигурен съм, че имаме много приятели. Искам да помоля за
Коментари Харесай

Зеленски: Успяхме да намалим мащаба на тази война заради оръжието, което получаваме

Сигурен съм, че имаме доста другари. Искам да помоля за опрощение за закъснението, в действителност всички ми диалози в България бяха доста значими и съдържателни, времето не ни стига. Надявам се, че диалогът ни тук ще бъде изчерпателен. Ще отговорим на тях. Благодаря на всички в България, за уважението и поддръжката към нашите хора. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Повече от 140 000 души са получили отбрана в България. Аплодирайте себе си за всичко, което направихте за нашите хора, благодаря ви. Стараем се нашите хора да могат по-скоро да се върнат в дома си в Украйна. Всичко зависи от фактора мощ на тази значима поддръжка, която употребяваме за защита, във връзка с въоръжението, само че и поддръжка за глобите на Русия, за нарушение на обществената непоклатимост.

Абсурдни са изказванията, че помощта с оръжия ще удължи войната. Успяхме да понижим мащаба на тази война и поради оръжието, което получаваме. Близо 1900 града и села от украинската земя са към този момент освободени. Отбихме съветските офанзиви срещу северните региони, осигурихме обилни територии на изток и юг, сътворяваме мощен въздушен щит, към този момент доказахме, че Русия към този момент няма такива ракети, които да не могат да бъдат свалени. Цялата боеспособна част на съветската войска беше ангажирана в Украйна. Путин изживя оскърбление. Ръководителят на Русия е некадърен да отбрани даже личните си области в Русия. Видяхме, че Порожин и Кадиров могат напряко да влязат в Кремъл, уточни Зеленски. Помнете, че единството е доста значимо, сподели той.


Хората гледат дали обществото приема поддръжката за Украйна или не и тук става по този начин. Макар че Европа е доста близко, само че човек не прави оценка това и не схваща, до момента в който не ти нахлуят в страната. Войната постоянно ни се коства надалеч и че нещастието в никакъв случай няма да ни засегне, само че тя допълзява до нас. Обществото е разединено, политици се двоумят.

Не би трябвало да загубим две мотивации – първата е вътре в страната, тъй като не можеш цяла година да стоиш в окопите и да чакаш снаряди. Втората е да не изгубим мотивацията на сътрудниците, акцентира Зеленски.


Защо пристигнах през днешния ден? Поради недостиг на оръжия, недостиг на време, през днешния ден имахме доста значими разговори за енергетиката, за сигурността в енергетиката, ние прекарахме една зима без ток, нямаме време, желаеме да решим тези въпроси, сподели Зеленски.


Представете си, че нямате питейна вода, помпените станции не работят.

Ние като имаме остатък на електрическа енергия по евтина цена, се включихме в мрежите на Европейски Съюз, даже по време на войната. Те завзеха атомната централа Запорожие – 6 блока, това е една трета от цялата ни атомна генерация. Те я изключиха, с цел да стане недостиг. Ние прекратихме даването на Европа на евтина електрическа енергия. Това не войната, а един човек го провокира, акцентира Зеленски. Когато питате за какво е по този начин разграничено обществото, тъй като то си избира водачи, а те нямат право да разделят обществото, изключително по време на провокации. Това е смут, сподели Зеленски. Населението на Руската федерация са решили да повярват в цялата тази дезинформация и тези 30 година дезинформация доведоха до това, че те просто имат вяра в един фашистки режим. Докато в Украйна има война, войната няма да навлезе в друга територия. Човек би трябвало да си включи мозъкът. Ако украинците водят война, е по-добре да им се оказва помощ, тъй като е доста евентуално войната да пристигна при тебе. А по-добре да не идва при тебе, сподели още Зеленски.

Щом това нещо в този момент се дава по малкия екран, това е задоволително да се каже, че сте демократична страна. Президентът Радев изрече своето мнение. Във всички други аспекти, енергетиката, формулата на мира имахме цялостно схващане, за помощта за защитата имаме разнообразни визии. Той счита, че това би означавало ескалация да се дава на Украйна помощ, аз считам, че не – това е отбрана. Това е друга философия. Няма да подлагам на критика президента, аз съм на посетители. Уважавам вашия избор. Струва ми се това е най-важното, че си поддържаме връзка, значимо е, че поддържаме връзка без значение, че съм пристигнал по покана на премиера ви, означи Зеленски. Въпреки това аз се срещнах с вашия президент. Уважавам вашите институции и водачи. Той като главнокомандващ ми сподели, че не може да допусне да се понижи въоръжението на Българската войска, и това е причина да не поддържа Украйна. Открито му споделих, че вашето оръжие, в случай че ние паднем, а Русия продължи напред, вашето оръжие няма да стигне за нищо, даже да беше пет пъти повече. Не желая да унизявам никого, не недооценявам армията ви, на нас също не ни стигна въоръжението, помагаха ни сътрудниците.

Снарядите от вас са доста значима помощ, при нас тази помощ е за 5 дни, ние ще ги изхабим. Ние се борим да си възстановим живота, в случай че искахме да водиме война, щяхме да сме на територията на Русия. Ние молим за помощ, тъй като желаеме да оцелеем, акцентира Зеленски.

Каквото и да става, Европа се сплоти, даже Ковид не можа по този начин да сплоти света. Ние считаме, че заслужаваме мястото си в Алианса. Никога против една експанзия в света, не е реагирано по този начин обединено, това значи, че Украйна сплотява света. Всеки глас е нужен и скъп. Обърнете внимание на своята страна. В България имаше разнообразни политическите течения и в този момент съществуват, това е народна власт. Важно е, че без значение от броя на тези, които са срещу, болшинството се сплоти, това държавно управление, което имате в този момент, то се сплоти. Те се сплотиха в името на своята страна, тъй като те считат, че България рискува, в случай че Украйна загуби, акцентира Зеленски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР