Сигурен съм, че бюджетът за предоставяне на военна помощ за

...
Сигурен съм, че бюджетът за предоставяне на военна помощ за
Коментари Харесай

Борел очаква да се наложи ново увеличение на бюджета за военна помощ за Украйна

Сигурен съм, че бюджетът за даване на военна помощ за Украйна от страните в Европейски Съюз ще се наложи да бъде още веднъж повишен, съобщи през днешния ден европейският висш представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел .

Той означи, че до момента Киев е получил от страните в Европейски Съюз военно съоръжение за 3,6 милиарда евро . Борел добави, че Европейски Съюз ще приготви 30 хиляди украински бойци до края на годината и следва да разшири военното произвеждане.

Върховният представител уточни, че се приготвя европейска цивилна задача в Молдова. По неговите думи се планува задачата да оказва помощ на локалните управляващи в битката с хибридните закани.

Европейски Съюз би трябвало да бъде въздържан, еластичен и прагматичен със своите сътрудници, съобщи Борел. Той добави, че е належащо да се възприема метод, съгласуван с района.

По неговите думи Европейски Съюз, Съединени американски щати, Япония и Южна Корея би трябвало да споделят и съпоставят разследващи данни, както и да съгласуват глобите против причинителите на хакерски атаки. Това ще бъде все по-необходимо, тъй като сходни офанзиви зачестяват, разясни Борел. Той даде образец с съветска хакерска атака по снабдител на сателитни услуги в навечерието на войната в Украйна, довела до необятни последствия и взаимен отговор на страните от Г-7.

Изправени сме пред големи и възходящи закани, заключи Борел. Той приказва при откриването на интернационална среща, отдадена на сигурността, чийто хазаин е Европейският парламент в Брюксел и в която вземат участие министри на защитата от Европейски Съюз и над 50 партньорски страни.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР