Сигурен балотаж за кмет на Пловдив между кандидата на ГЕРБ

...
Сигурен балотаж за кмет на Пловдив между кандидата на ГЕРБ
Коментари Харесай

Балотажи решават районните кметове, очертава се структурата на Общинския съвет

Сигурен балотаж за кмет на Пловдив сред претендента на ГЕРБ Костадин Димитров и Ивайло Старибратов, подсилен от ПП-ДБ, това демонстрират данните към 6 часа сутрина и при обработени 45.77% СИК протоколи в OИК.
Към момента Димитров печели благосклонността на 33,6% от гласувалите, до момента в който Старибратов остава втори с 15.84%. Славо Атанасов остава на трето място с поддръжка от 12.98% от гласоподавателите. Четвъртото място сега остава неразбираемо, защото трима претенденти вървят доста оспорвано в конкуренцията с съвсем идентична поддръжка - към 6%. Това са Ангел Георгиев от Възраждане, Савина Петкова от Браво Пловдив и Красимир Асенов от Движение за права и свободи.

 

Структурата на Общинския съвет в Пловдив, който ще нищи локалната нормативна уредба идващите 4 години, към този момент стартира да става ясна. 

ГЕРБ ще имат най-вече съветници - все още техният избор доближава 22,62% от упражнилите право на избор. Втората по величина група в локалния парламент ще бъде на ПП-ДБ, които взимат 16,17% от гласовете. Третото място е доста оспорвано сред гражданското съдружие Браво Пловдив, участващи през регистрацията на Политическа партия Българска прогресивна линия, и Местната коалиция " Съединени за Пловдив ", които имат надлежно - 10,28% и 12.91%, оповестява

Съдбата на районните кметства ще се реши на балотажи. 

Досегашният кмет на " Централен " Георги Стаменов взима 30,48%, а негов конкурент е Чило Попов от ПП-ДБ с 22.77%. 

В регион " Източен " води претендентът на Браво Пловдив Ерол Садъков с 22.42%, а втори след него е Емил Русинов от ГЕРБ с 18.73%.

В " Южен " най-вероятно ще има балотаж сред претендента на ГЕРБ Атанас Кунчев и този на ПП-ДБ Красимир Александров, които взимат надлежно 23,2% и 15,5%. 

Между същите обединения ще е борбата за " Северен " - Илия Лалев от ГЕРБ печели 22%, до момента в който съперникът му от ПП-ДБ Венцислава Любенова - 16,19%. 

В " Западен " борбата е сред Ангел Славов от ГЕРБ /29,3%/ и Тони Стойчева от ПП-ДБ /19.9%/.

Най-високият % е в " Тракия ", само че и той не стига за избор от първи тур. Георги Гатев от ГЕРБ взима 38,15% от гласовете, до момента в който Николай Гюров от ПП-ДБ едвам 13,38%. 

250 комисии остават да бъдат обработени към 6 часа в Пловдив, т.е. до в този момент са обработени половината. В регион източен е имало доста неточности съвсем няма правилен протокол.

“50% обработени към 6:00,До обяд да успеем да се оправим. За локални избори това ще бъде връх за бързо култивиране. 2019 приключихме в 20:00 вечерта ”, това съобщи представителят на ОИК Калоян Сухоруков. 

В Пловдив е имало два случая при които по време на изборния ден е оказана здравна помощ на хора, които са се намирали в учебните заведения, където се гласоподава, само че в панаира не е имало такива произшествия, заяви още той. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР