СИГНАЛот Атанас Михнев – Народен представител от ПП “Продължаваме Промянатадо

...
СИГНАЛот Атанас Михнев – Народен представител от ПП “Продължаваме Промянатадо
Коментари Харесай

Атанас Михнев от ПП със сигнал до кмета на Стара Загора

СИГНАЛ

от Атанас Михнев – Народен представител от Политическа партия “Продължаваме Промяната ”

до господин Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора

Уважаеми Г-н Тодоров,

Поводът да изпращам сегашния сигнал до Вас е срещата ми с поданици на квартала през вчерашния ден 09.08.2022 с жители от квартал Казански.

При обиколката ни по улиците и междублоковите пространства на блоковете 10-12, както и част от парк „ Артилерийски ”, дружно установихме следното:
Част от междублоковите пространства и алеите не са асфалтирани и поддържани от построяването си преди 50 години (прикачен е снимков материал).Детската площадка наоколо до новия скейт парк е със стърчащи железа, паднали детайли, рисково раздрани оградни детайли. Видимо от неспециалисти в този си тип оборудванията са рискови за здравето на подрастващите.Шумът от преминаващите с превишена скорост коли и мотоциклети по ул. „ Георги Байданов ” пречи на спокойствието на жителите през цялото денонощие и всекидневно. Липсват ограничаващи знаци, камери, уреди за обезпечаване на прекосяването с ниска скорост. В тази връзка, бих Ви помолил да се посъветвате с способените органи и да осигурите подобаващи предпазни детайли В парк „ Артилерийски ” има дървета, които са изсъхнали, очевидно поради неполиване. Жителите в региона ми описаха, ще поливната система на парка от дълго време е отвън строй тук-там или не действа уместно. От земята стърчат кабели и тръби (някои с височина над 1.5 метра). Снимков материал е прикачен, апелирам за намирането на решение за тези проблеми.Дърветата в междублоковите пространства, изключително сред блокове 10 и 12, би трябвало да бъдат „ окастрени “, поради рисковата си непосредственост до жилищните пространства. Моля да пристъпите и към тази мярка, с цел да не са наложи след време отрязването на задачите дървета.
Много положително стичане на събитията е, че е утвърдено и отпуснато финансиране 7410 – Реконструкция, благоустрояване и възстановяване на физическата среда на уличната мрежа в кв. „ Казански ” гр. Стара Загора на стойност 1 900 000 лева Надявам се когато Община Стара Загора получи тези средства, те да отидат точно за тези елементи от квартала, които чакат своето възобновяване половин век. Дори и Постановление на Министерски съвет на държавното управление на Кирил Петков да не бъде изпълнено, се надявам да разрешите част от тези проблеми със средства от общинския бюджет.

Моля за Вашето мнение във връзка с сигнала ми, като ще чакам и отговор и съответни периоди за решение на обстановката, в която слагаме съгражданите ни и техните фамилии.

Прилагам снимков материал към сигнала. Ще чакам Вашата противоположна връзка на имейл или на.

Благодаря Ви авансово за съдействието!

10.08.2022

С почитание,

Атанас Михнев
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР