Сигнализацията при 31-ви км на АМ Струма“ в отсечката между

...
Сигнализацията при 31-ви км на АМ Струма“ в отсечката между
Коментари Харесай

Поставиха нови знаци, маркировка и надежден буфер на АМ Струма край Боснек

Сигнализацията при 31-ви км на Автомагистрала „ Струма “ в правата сред пътните възли „ Боснек “ и „ Старо село “ е допълнена с нови пътни знаци. Фолиото на буфера при започване на ограничаващата система преди площадката за отдих е заменено с по-висок клас, с цел да има същата светлоотразителност като останалите знаци. Това оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустроството, като прецизираха че това е направено по предписание на министър Гроздан Караджов.
Монтирани са спомагателни знаци Е18 - " Вода за пиянство ". Знаци има на отбивката на площадката за отдих, 250 м и 1000 метра преди нея. В разграничителната линия, директно след площадката за отдих, е инсталиран нов знак Г1 - " Движение единствено напряко след знака ", задължаващ пътуващите по главното направление да карат единствено напряко.

Буферът е детайл за начало на ограничаващата система, която се инсталира при заплаха за делене на транспортните потоци и отбивки. Той е независим детайл за пътна сигурност, който олекотява възможен удар на транспортното средство при пътно произшествие. Инсталираният буфер е от най-голям клас и обезпечава безвредното начало на ограничаващата система, защитаваща спрелите коли на отбивката за отдих. Ограничителната система зад буфера може да задържа камион от 38 тона.
Богдан Милчев: Мантинелите на нещастието на " Струма " са инсталирани погрешно
Институтът за пътна сигурност разпореди на интернационален инспектор да направи инспекция на пътните условия на автомагистрала " Струма " след ж...
Прочети повече
Допълнената скица за непрекъснатата организация на придвижването в сектора е съгласувана от „ Пътна полиция “ - Перник и Областно пътно ръководство - Перник. Пътната сигнализация в сектора напълно подхожда на законовите условия.

Именно на това място на автомагистрала " Струма "  на 23 ноември починаха 45 души, откакто македонски рейс катастрофира, след което се възпламени и изгоря изцяло. Впоследствие инспекция, ръководена от инж. Методи Стилянов откри, че обезопасителните мантинели не са инсталирани според условията. От отчета излиза наяве, че двулъчевата защитна бариера не е способна да удържи тежки моторни транспортни средства. Месец след злополуката пък стана ясно, че на мястото на мантинелата, която се вряза в рейса, е подложен „ терминал ”, а от горната страна има знак, който е с по-голяма степен на светлоотразителност и е захванат с тел, след което е заварен.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР