Сигналите за паднали дървета и клони в София надхвърлиха 520

...
Сигналите за паднали дървета и клони в София надхвърлиха 520
Коментари Харесай

Над 520 сигнала за паднали дървета в София след първия сняг

Сигналите за паднали дървета и клони в София надвишиха 520 след първия снеговалеж. Това в допълнение затрудни напредването в столицата, а са нанесени и материални вреди на паркирани коли.
Още по темата
През целия ден жители са подавали известия за паднали дървета и клони, в това число върху коли и край детски площадки.

Повечето са паднали клони, а не дървета, само че има и изкоренени дървета и то с материални вреди по колите в разнообразни региони като Слатина, Младост, Бъкстон, Борово. Имахме и съществени паднали дървета, които са породени от мощния снеговалеж, влажен сняг с вятър, сподели шефът на " Аварийна помощ и предварителна защита " към Столична община Красимир Димитров, представен от Българска национална телевизия.

11 спешни екипа прoдължават работа, до момента в който не бъдат разчистени всички места, за които има подадени сигнали.

Същевременно по предписание на Столичния инспекторат компаниите, ангажирани със снегопочистването на столицата правят обработки на стръмни сектори и мостове със соли срещу замръзване, защото при намаление на температурите вечерта има заплаха от замръзване на пътните платна. Извършват се обходи и обработки при нужда на прави, по които се движи градският превоз.

Заради непочистени сектори рано сутринта столичният кмет Йорданка Фандъкова желае почистващата компания да бъде санкционирана.

" Сакциите са доста съществени. Изцяло за компанията, която загатнах, че чисти регионите " Младост ", " Триадица " и " Витоша ", няма да бъдат утвърдени нито една от дейностите ", съобщи тя.

Първият сняг, въпреки и в последния ден на ноември, по традиция изненада част от снегопочистващите компании и част от водачите. В момента пътищата в цялата страна са проходими при зимни условия. Високопланинските проходи са почистени и опесъчени, само че водачите би трябвало да бъдат деликатни за вероятни заледявания през нощта.

Валежите са най-вече в източната част на страната, като предизвестието е, че е допустимо навяване на преспи по пътищата в Североизточна България. Особено деликатно би трябвало да се пътува тази нощ в областите Шумен, Търговище, Добрич и Варна, където тук-там с изключение на превалявания от сняг има и мощен вятър.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР