Сигналите за изборни нарушения на балотажа са с над 65%

...
Сигналите за изборни нарушения на балотажа са с над 65%
Коментари Харесай

Секретарят на МВР: Сигналите за изборни нарушения на балотажа са с над 65% повече от 2019 г.

Сигналите за изборни нарушавания на балотажа са с над 65% повече от 2019 година или 2750 по отношение на 1650. Само в деня на балотажа са над 400 - най-вече за пазаруване на гласове, предизборна пропаганда, снимане на бюлетината, нарушение на тайната на вота ", съобщи пред БНТ Живко Коцев, основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

По думите му са образувани 216 досъдебни производства спрямо 95 през 2019 - има растеж и на следствията. До момента има 2 неоправдателни присъди, постановени от Районния съд в Плевен.

" Министерство на вътрешните работи не организира и не провежда избори. Има съмнение в обществото във връзка с изборния развой - напрежение сред институциите и политическите сили. Ограничихме до най-малко нарушаванията на изборите ", добави Живко Коцев.

Той акцентира, че българските служби се оправят сполучливо с противодействието на незаконната миграция.

" За последното денонощие са регистрирани 450 опита за незаконно прекосяване на българо-турската граница, а във вътрепността на страната сме открили 14 непознати жители. На седмична база регистрираме между 2200-2500 опита за незаконно прекосяване. Има спад с 25% съпоставено с юли и август, по тази причина не одобряваме на някои страни, че България не се оправя с мигрантския напън, въпрос е на политическо решение дали страната ни ще влезе в Шенген ", сподели още Живко Коцев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР