Сигналите, свързани с Мартин Божанов, са 28. Това заяви министърът

...
Калин Стоянов: Сигналите, свързани с Мартин Божанов, са 28

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Калин Стоянов: Сигналите, свързани с Мартин Божанов, са 28

Сигналите, свързани с Мартин Божанов, са 28. Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в изявление за предаването „ Тази заран “ по bTV.

Възнамеряваме от другата седмица жандармерията също да има опция да връчва наказателни постановления и санкции за нарушавания на пътя. Хората сега минават през образования.

Приоритет на Министерство на вътрешните работи е битката с пияните и дрогирани водачи.

От момента, когато беше въведена мярката за лишаване на коли от водачи, които карат след алкохол или опиати, имаме спад на открити такива водачи. Откакто е въведена тази мярка има отнети 314 автомобила и паралелно с това има конфискувани повече от 2200 автомобила “, сподели още Стоянов.

Калин Стоянов означи още, че е реализиран сериозен резултат по линия на събираемостта на санкциите: Отчитаме 50% растеж на събираемостта по отношение на предходната година. “

Той разяснява и тематиката за БТР-ите, които би трябвало да изпратим като помощ на Украйна, като означи, че те са били на Министерство на вътрешните работи.

„ С решение на Министерския съвет от ноември предходната година ясно е посочено, че логистиката по напредването на БТР-ите е ангажимент единствено и само на Министерството на защитата. На територията на жандармерия са тук, в София, когато има подготвеност да се извърши превозът, сме подготвени да ги предадем “, акцентира Калин Стоянов.

За следствието по случая с Мартин Божанов – Нотариуса министърът означи, че в границите на досъдебното произвеждане ще бъде изяснено дали е бил помощник на Министерство на вътрешните работи.

Сигналите, свързани с Мартин Божанов, са 28, в случай че не ме лъже паметта. По всички тези сигнали сме изготвили информация по какъв начин е завършила инспекцията и къде са изпратени сигналите “, коментира  Стоянов.

Имаме тенденция за човек, който всекидневно популяризира голям брой заплашителни имейли до разнообразни високопоставени чиновници, в това число Министерство на вътрешните работи и други организации, сподели министърът на вътрешните работи в отговор на въпрос за заканите към арбитър Владислава Цариградски. „ Отправя и имейли за взривни устройства в търговски центрове, учебни заведения и други институции. Имаме насоки, уповавам се, че до няколко дни ще го задържим “, съобщи Калин Стоянов.

Категорично сме подготвени за Шенген на всички равнища.

Тази оценка е дадена и предходната година по време на задачата, която беше тук по линия на Шенген, в нея участваха специалисти от 14 страни, напомни той. Най-вероятно до първата половина на март ние ще сме подготвени механически за това, което следва за Шенген по въздух и вода “, сподели Калин Стоянов.

 

Източник: bTV

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР