Сигналите ще бъдат изпратени до независим лекар в деня на

...
Сигналите ще бъдат изпратени до независим лекар в деня на
Коментари Харесай

Технологията за интелигентни предпазители за уста ще бъде възприета в ръгбито, за да помогне за отбелязване на големи наранявания на главата

Сигналите ще бъдат изпратени до самостоятелен доктор в деня на мача, с цел да алармират за „ високо равнище на ускоряване, което може да докара до пострадване “.

< p> Играчите, които може да не са посочили признаци, могат по-късно да бъдат изведени от терена и тествани като част от процеса за оценка на пострадване на главата (HIA).

World Rugby съобщи, че влага 2 милиона евро (£1,7 милиона) в технологията за подкрепяне на съюзи, надпревари и клубове, което значи, че " елитните играчи ще бъдат по-добре обгрижвани от всеки път ".

Тя ще бъде употребена за първи път във встъпителното издание на WXV - световно съревнование за дами - този месец и интегрирано в процеса на HIA от януари.

Елитните играчи на ръгби ще би трябвало да носят предпазители за уста по време на тренировки, както и по време на мачове.

Световното ръгби сподели този ход ще даде опция на треньорите „ да приспособяват по-добре тренировките, да се оправят с уменията и подготвителното натоварване за всеки обособен състезател и да поддържат най-добре тяхното показване и богатство “.

Eanna Falvey, основен медицински шеф на Световното ръгби, сподели: „ The най-новите научни проучвания и експертно мнение ни споделят едно нещо – намалете силите, които играчите изпитват върху главите си на всички равнища на играта.

„ Точно това вършим.

„ Напредъкът в технологията за интелигентни предпазители за уста значи, че елитните играчи ще бъдат обгрижвани по-добре от всеки път.

„ Изваждаме интелигентните предпазители за уста от сферата на медицинските проучвания и ги слагаме в света на ежедневното ръководство на представянето с цел да продължим да управляваме благосъстоянието на играчите по най-хубавия вероятен метод. "

Август: Общественото ръгби понижава законовата височина на борда

Прочетете повече:
Височината на борда за ръгби е понижена заради опасения от пострадване на главата
Нови насоки за разтърсване за спортисти в всеобщия спорт

World Rugby съобщи, че нейната самостоятелна работна група за разтърсвания предлага на всички играчи на всички равнища да носят предпазител за уста, акцентирайки проучванията в хокея на лед, съгласно които той защищава от зъбни пострадвания и понижава риска от мозъчно разтърсване с 20%.

В публичното ръгби играчи с диагностицирана мозъчна контузия не би трябвало да се връщат в игра в продължение на 21 дни.

Нараства опасенията за здравето на ръгби играчите, от елитното равнище до всеобщото равнище, заради резултата, който многократните удари по главата могат да имат върху мозъка.

Световното състезание по ръгби се организира на фона на правосъдно дело, заведено от някогашни интернационалните играчи против управителните органи потвърждавайки, че спортните управляващи не са подхванали рационални дейности, с цел да защитят играчите от повтарящи се удари по главата по време на кариерата им.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР