Сигналите, които съм подал, са от две години. Лаура Кьовеши

...
Сигналите, които съм подал, са от две години. Лаура Кьовеши
Коментари Харесай

Емил Димитров: Контролът на Изпълнителна агенция Околна среда по отношение на парниковите газове е бил слаб

Сигналите, които съм подал, са от две години. Лаура Кьовеши при визитата си у нас съобщи, че първото нещо, с което ще се заеме, е инспекцията в енергийни и топлофикационни сдружения. Оказа се, че не е по този начин. Те си имат техен график, това сподели в " Денят стартира " някогашният министър на околната среда и водите Емил Димитров.

Проблемът е различен - дали тези компании индиректно са свързани или не, тъй като Христо Ковачки публично им е съветник. Ако не са си плащали квотите тези компании, към тях би трябвало да има наказания, защото са ощетили Европейски Съюз и респективно България, само че пък са дали на ниска цена ток, уточни той.

Изпълнителна организация " Околна среда " е тази, която дава комплексите разрешителни, дава разрешителното за парниковите газове и приема верифицираните от съответна лаборатория отчети, с цел да се изплатят квотите. И там е трябвало да спрат отчетите, да създадат повторна инспекция, само че това, за жалост, не се е случило, акцентира Емил Димитров.

Направи извода, че контролът на изпълнителната организация е бил слаб и уточни, че е мъчно да се потвърдят вреди отпреди 5 години. Само по прилика може да се съди какви са били нездравословните излъчвания или в случай че има предпазен очевидец, който да изнесе данни.

Обясни, че по времето, когато е бил министър, петкратно е сменял шефа на Изпълнителна организация " Околна среда ", тъй като са установявани многократни нарушавания.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР