Сигнали за проблеми с машините за гласуване постъпват от секционни

...
Сигнали за проблеми с машините за гласуване постъпват от секционни
Коментари Харесай

Проблеми с машините на вота в Смолян

Сигнали за проблеми с машините за гласоподаване постъпват от секционни комисии в разнообразни общини в област Смолян, осведоми ръководителя на РИК – Смолян Росица Чакърова. На този стадий се оповестява за от 5 секции, в които има случаи на неразпечатване на бюлетина или в разпечатаната, не е отразен вотът, а има случайни букви, прецизира Чакърова. При други недоволства се касае за печатане на нагъната или раздрана бюлетина. В една от секциите в Чепеларе е прекратено гласуването с машина и вотът е траял единствено с хартиени бюлетини, след решение на РИК. Изборният ден в Смолянски регион е открит във всички 271 секции.

В началото на изборния ден в обособени секции не са се явили членове на комисии, само че към този момент се издават решения на РИК за назначение на нови представители на тяхно място.

Гласоподавателите в област Смолян са 97208, съгласно предварителните изборни описи. Вотът е проведен в 260 непрекъснати секции, 6 преносими и 5 в лечебни заведения. Предвидени секции, където да има и машини са 133.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР