Сигнали за поставени взривни устройства в училища има и днес

...
Сигнали за поставени взривни устройства в училища има и днес
Коментари Харесай

Сигнали за взривни устройства в училища са получени в няколко града

Сигнали за сложени взривни устройства в учебни заведения има и през днешния ден в разнообразни градове в страната. Заплахи по електронната поща са получени за учебни заведения в Стара Загора, Добрич, Велико Търново, Бургас и един сигнал за опасност в София. Това са съобщили от Министерство на вътрешните работи пред Българска телеграфна агенция. Полицията прави инспекция в съответните образователни заведения.

От няколко дни десетки учебни заведения в страната получават бомбени закани. Софийската градска прокуратура образува следствие за закононарушение против републиката. По случая работи и Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ".

Няма действителни закани нито за просветителната система, нито за изборите, разяснява през вчерашния ден тематиката и президентът Румен Радев. Министърът на вътрешните работи в служебното държавно управление Иван Демерджиев заяви, че следствието е доста напреднало и скоро ще има безапелационни данни от кое място идват тези закани.

Също по този начин със заповед на служебния министър-председател се сътвори Междуведомствена работна група, която в период до 31 март ще създаде и изготви процедура за реагиране при опасност за потребление на неподготвено взривно устройство в обекти от сериозната инфраструктура, както и ще актуализира Националния проект за противопоставяне на тероризма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР