Сигнали за масово упояване на бездомни кучета в Благоевград от

...
Сигнали за масово упояване на бездомни кучета в Благоевград от
Коментари Харесай

Масово упояване на бездомни кучета в Благоевград. Щели да ги ваксинират!?

Сигнали за всеобщо упояване на бездомни кучета в Благоевград от чиновници на общинския подслон. Това се е случило в навечерието на тържествата за Гоце Делчев.

На видеа, качени в мрежата, се вижда положението на едното четириного, а въпросът на дамата, създател на клипа, остава без отговор. Тя пита за какво по този метод се ловят безстопанствените кучета.

На клипа се вижда по какъв начин чиновниците изясняват, че са упоили животните, с цел да ги имунизират.

" Бях очевидец на акцията на чиновниците на общинския подслон и бях подложена на душевен тормоз от цялата преживелица. Начинът, по който се заловиха кучетата, беше безусловно нечовечен. Можеха да употребяват нас доброволците и хората, които обгрижват безстопанствените животни, да помогнем със залавянето на кучетата. Кучетата се упояваха, без да бъдат нападателни. Преди това бях очевидец и на това по какъв начин спейки на слънце кучетата бяха обстрелвани, само че не съумях да фотографирам ", изяснява пред bTV Цветомира Съботинова.

Според нея екипът би трябвало да поеме отговорност за случилото се.

" Бях очевидец на същия случай, който се разигра пред Съдебната палата. Не може човек с пушка да обстрелва нищо неподозиращи кучета, които са обгрижвани, обезпаразитявани и някои от тях кастрирани от нас ", описа и доброволецът Мария Георгиева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР